Genovès deixa un llegat de nombrosos documentals històrics

Mor als 67 anys la periodista i historiadora Dolors Genovès

Va formar part de TV3 des dels seus inicis, l'any 1984, fins que es va jubilar

RedaccióActualitzat

Maria Dolors Genovès, periodista i historiadora barcelonina i que va formar part de l'equip de professionals de TV3 des dels seus inicis, l'any 1984, ha mort aquest dimarts als 67 anys.

Llicenciada en Ciències de la Informació i Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona, i en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, Genovès es va especialitzar en els documentals d'investigació històrica a la Televisió de Catalunya. En va dirigir fins a una vintena, entre els quals destaquen "Operació Nikolai" (1992) sobre Andreu Nin, o "Sumaríssim 477" (1994) sobre l'afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera.

Xavier Graset, Dolors Genovès i Antoni Batista a Catalunya Ràdio
Dolors Genovès, participant en un programa de Catalunya Ràdio

Va rebre diversos premis, com el Cinema-Rescat pel documental "Chomón" (2001) i el premi a la millor producció per a "Roig i Negre" (2006) en el Primer Festival Internacional Memorimage de Reus.

El 2019 va rebre el Premi a la Trajectòria Professional, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista que concedeix l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).

Genovès també va ser professora de Documental de Creació a la Universitat Ramon Llull i va escriure un llibre titulat "Les Barcelones de Porcioles" (Proa, 2005).

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha lamentat la mort de la seva antiga col·laboradora, de qui ha destacat haver dirigit "nombrosos documentals d'investigació que han contribuït a crear patrimoni històric del país".

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut