Barcelona

Mor als 61 anys el locutor, presentador i actor de doblatge Jordi Estadella

El món de la ràdio, la televisió i el doblatge han perdut una de les seves cares i veus més conegudes. Jordi Estadella ha mort a l'Hospital Clínic de Barcelona als 61 anys després d'una llarga malaltia. El veterà periodista de ràdio i televisió té una dilatada trajectòria professional, també en el món del doblatge. Molts el recordaran per donar vida a personatges com Tito B Diagonal a Ràdio Joventut o per haver presentat el programa "1, 2 ,3". A Televisió de Catalunya, va treballar als programes "Piano bar" i "Filiprim", i actualment ho feia a COMRàdio. Fa just un mes va ser guardonat amb el Premi Ràdio Associació.

Actualitzat
Jordi Estadella va mantenir una íntima relació amb els micròfons des de ben petit. Una nit de Reis li van portar un micròfon Clarko i aquell infant va començar a apuntar maneres amenitzant amb al·locucions i lectures les festes familiars i les dels seus companys de col·legi.

La seva carrera professional va començar a la ràdio, concretament a Ràdio Joventut, l'any 1970. Després de presentar diversos programes, va conèixer l'èxit gràcies a un personatge, Tito B Diagonal, al qual va donar vida en el programa "Mil por mil". Es tractava d'un repel·lent "nen bé" català a qui va fer servir, fins i tot, per anunciar les manifestacions proamnistia en els últims anys de la Dictadura.

Després de dos anys de feina a la COPE al costat de Luis del Olmo, el 1985 va fer el salt a la televisió. Va debutar, a Televisió de Catalunya, en un espai d'entrevistes, "Piano bar", amb guió de Manuel Vázquez Montalbán. En aquesta casa, també va treballar en altres programes, com el mític "Filiprim" o el concurs publicitari "Això no és cap anunci".

Jordi Estadella va fer el salt a la televisió estatal el 1990 presentant el programa "No te rías que es peor", amb el qual va aconseguir importants quotes d'audiència. Un any més tard va passar a presentar un dels programes amb més història de Televisió Espanyola, "Un, dos, tres". Més endavant faria el mateix amb "El semáforo".

A més del seu treball com a periodista, va ser un habitual del doblatge. Va ser la veu del desastrós inspector Gadget en la sèrie de dibuixos animats i va doblar actors com Richard Gilliland en "Aterriza como puedas", Groucho Marx en "Ciudad muy caliente" o Jerry Lewis en "¿Dónde está el frente?". I una altra faceta, la de narrador. El novembre del 2007 va debutar al teatre amb "Boscos endins", de la companyia Dagoll Dagom.

Gran aficionat a la gastronomia, actualment conduïa el programa "De boca en boca", de COMRadio, els diumenges al migdia des de feia gairebé deu anys.

Fa un mes, Jordi Estadella va rebre el Premi de Ràdio Associació, amb el qual es va reconèixer la seva trajectòria professional.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut