Barcelona

Mor als 60 anys el músic i cantautor barceloní Josep Maria Clua

El músic Josep maria Clua, més conegut com a Ia Clua, ha mort d'un càncer als 60 anys. Clua, un nom clau de la música folk dels anys 70 a Catalunya, en feia més de 40 que es dedicava a aquest món, i la seva aportació s'ha canalitzat sobretot a través del duet Ia Batiste, al costat de Jordi Batiste. Junts es van convertir en pioners del folk melòdic i el rock progressiu.

Actualitzat
Van publicar el seu primer disc l'any 72, van participar al primer festival de Canet Rock i en el moment més dolç van separar-se. Llavors Ia Clua va crear el seu projecte en solitari Moto Clua, que va publicar un disc amb Josep Maria Bardagí i Joan Manuel Serrat i es va dedicar a altres projectes.

A cavall dels anys vuitanta i noranta el duet va reaparèixer amb concerts i nous discos. Als anys 90, amb Jordi Batiste va fer el programa de música "Clixtrabrugui" a Catalunya Ràdio i també la sintonia de sèries com "I ara què, Xènia".

El 2006 va treure un disc en solitari. Els darrers anys, la seva activitat professional s'havia centrat en la publicitat, el cinema i la producció musical. Últimament, havia reduït les seves aparicions en públic a causa d'un càncer, fins que ha mort aquesta nit a casa seva.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut