Sridevi Kapoor (reuters)
Sridevi Kapoor (reuters)
Dubai

Mor als 54 anys la superestrella de Bollywood Sridevi Kapoor

L'actriu ha mort per una parada cardíaca

RedaccióActualitzat

L'actriu Sridevi Kapoor, considerada com una de les millors actrius de Bollywood, ha mort a causa d'un atac de cor als 54 anys.

Bombai, seu dels principals estudis del cinema indi, ha reaccionat amb un dol col·lectiu. La metròpolis, de prop de 20 milions d'habitants, ret homenatge a una de les més gran de seves estrelles. La primera dona que no havia necessitat un actor al seu costat per triomfar. En una carrera que abasta cinc dècades, Sridevi va actuar en 300 pel·lícules i va rebre el Padma Shri, el quart major honor civil de l'Índia el 2013.

A través de la dècada de 1980 i 1990 va encantar als espectadors en pel·lícules centrades en dones com "Chandni" o "Lamhe" i elogiant el seu moment còmic en "Chaalbaaz" i "Mr. India", de Shekhar Kapur, jugant a personatges en contrast amb l'heroïna tradicional de Bollywood.

Sridevi va fer el seu debut a Bollywood el 1979 amb "Solva Sawan", però va ser el 1983, amb "Sadma", de Balu Mahendra, que va fer la seva marca en la indústria cinematogràfica hindi.

La seva última aparició a la pantalla va ser a "Mom" (2017), com a mare que venja la violació de la seva filla.

 

When a woman is challenged...here's presenting the first look of MOM #MOMfirstlook

A post shared by Sridevi Kapoor (@sridevi.kapoor) on

La mort de Sridevi ha provocat nombrosos i destacats tributs

El primer ministre de l'Índia Narendra Modi ha expressat el seu condol:

"Trist per la desaparició de la destacada actriu Sridevi. Va ser una veterana de la indústria cinematogràfica, la seva llarga carrera va incloure diversos papers i actuacions memorables. Els meus pensaments estan amb la seva família i els admiradors en aquests moments de dolor. Que la seva ànima descansi en pau"

També ha expressat la seva tristor l'alcalde de Londres, Sadiq Khan:

"Va ser un plaer conèixer la icona de Bollywood, Sri Devi, en el meu recent viatge a l'Índia. Llàstima la notícia de la mort d'una actriu, intèrpret i productora tan talentosa."

 

Anar al contingut