Gallart durant un concert de Strombers a la festa major de Cardona l'any 2013 (Albert Sunyer/Flickr)

Mor als 50 anys Ferran Gallart, el cantant dels Strombers

La banda va anul·lar la gira prevista per a aquest estiu a causa de la malaltia del cantant

Ferran Vila CabanasActualitzat

La banda cardonina Strombers ha informat aquest dijous al vespre de la mort del seu cantant, Ferran Gallart, després de lluitar contra un càncer. Gallart va néixer a Manresa el 1972 i tenia 50 anys.

En un escrit que han fet públic a través de les xarxes socials, els integrants del grup expliquen que "el Ferran ha sigut l'ànima dels Strombers, que tant i tant ha fet gaudir més d'una generació en nombroses festes d'arreu del país, desprenent sempre bona energia i felicitat".


El grup també assegura que, "seguint el seu esperit, perpetuarem el seu llegat i el recordarem com ell voldria, amb alegria i música". "Vola alt, Ferran. T'estimem", afegeixen.

Al juliol els Strombers van anunciar que anul·laven tots els concerts que tenien previstos i que els havien de dur, una vegada més, de poble en poble i de festa major en festa major.

"Donat que la seva figura indiscutiblement no és substituïble, hem preferit donar per anul·lada la gira d'aquest any", van explicar aleshores.

En el mateix comunicat, Gallart va enviar un missatge als seguidors del grup:

"Estigueu felices i feliços, perquè tot té el seu sentit, i d'això n'extrauré vivències i aprenentatges molt favorables. De fet, ja ho estic fent."


L'estil "flopsy"

La música de Strombers es caracteritza per la mescla d'estils, a cavall de l'ska, el reggae, el rock, les rumbes, la cúmbia o fins i tot l'electrònica, entre molts altres. Un estil "flopsy", com diuen ells mateixos.

El grup va néixer a Cardona ara fa 24 anys, el 1999, i de seguida es van fer populars amb cançons com "El coche de Manolo":


Strombers s'han fet grans amb personalitat desacomplexada, amb esperit rebel i crítica social, sempre compromesos amb les festes populars catalanes, com demostren cançons com "Festa major", del 2018, o les mítiques "Nit de Sant Joan" i "Tocant el cel amb la mà", que el 2013 tocaven així des de la plaça de Cardona:

 


L'any 2019 la banda va celebrar els 20 anys dalt de l'escenari amb una gira especial i dos nous singles. Un equip de TV3 va assistir a l'assaig de "Cada cop que rius".

Al marge de la banda cardonina, Gallart va col·laborar amb altres conjunts i intèrprets. L'any 2022 va escriure un llibre infantil titulat "Gira la lluna", amb cançons i contes per anar a dormir que va il·lustrar Anna Grimal i que ell mateix va musicar.

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
Anar al contingut