Ella mateixa va documentar l'evolució de la malaltia a les xarxes socials
Ella mateixa va documentar l'evolució de la malaltia a les xarxes socials (Olatz Vázquez)

Mor als 27 anys la periodista Olatz Vázquez d'un càncer no detectat a temps per la Covid

Va estar un any i mig visitant metges fins que li van trobar un càncer gàstric amb metàstasi abdominal

"He perdut quilos, aspecte, independència. Sento dir-vos que he perdut l'Olatz que era". El 19 d'agost, la periodista biscaïna Olatz Vázquez explicava que havia estat quatre setmanes ingressada a l'hospital i que ja no estava sota tractament. Seria la seva última publicació després de relatar durant mesos el càncer a les xarxes socials el càncer que tenia:

La periodista i també fotògrafa, de 27 anys, ha mort aquest divendres d'un càncer gàstric amb metàstasi abdominal. Un diagnòstic que li va costar un any i mig d'aconseguir, després de visitar molts metges i que la prova definitiva se li endarrerís dos mesos més per la pandèmia.

Li havien programat una gastroscòpia quan va esclatar la Covid a l'Estat. Segons va explicar en un article a El Correo, tot i insistir que es trobava molt malament, li van endarrerir fins al 9 de juny del 2020 la prova en què li van diagnosticar la malaltia.

Explicant com es trobava i a quins tractaments se sotmetia, Vázquez va denunciar diverses qüestions vinculades amb la malaltia. No només el retard en les proves, sinó també els seus desplaçaments des del País Basc fins a Barcelona per sotmetre's a un tractament experimental, o la delicada situació econòmica dels malalts de càncer quan se'ls acaben les prestacions:

Diversos periodistes han lamentat la pèrdua a les xarxes socials.

ARXIVAT A:
CàncerXarxes socials
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut