A l'artista, de 25 anys, l'han trobat mort a casa seva (Wikimedia Commons)

Mor als 25 anys Moonbin, estrella sud-coreana de K-pop i un dels membres del grup Astro

Tot apunta a un suïcidi, segons la policia, però la discogràfica ha demanat "evitar especulacions" per respecte a la família

Virginia Arqué NuenoActualitzat

L'estrella de K-pop sud-coreana Moonbin, membre del grup Astro, ha mort aquest dimecres als 25 anys. La notícia, avançada pels mitjans de comunicació i la policia, l'ha confirmat el segell discogràfic de la banda en un missatge a les xarxes socials, on han explicat que el jove "ens ha deixat sobtadament i s'ha convertit en una estrella més del cel".

La nota afegeix que tota la banda està molt afligida i "en estat de xoc".

Al cantant l'han trobat mort al seu apartament de Seül. Segons la policia, tot apunta a un suïcidi, tot i que no ho confirmaran fins que se li hagi fet l'autòpsia.

Imatge de Moonbin a la funerària on hi ha la sala de vetlla del cantant (Reuters)

Fantagio, la discogràfica del grup, ha demanat privacitat i respecte per a la família i els amics del cantant, i que s'evitin "especulacions i comentaris de mala fe" a les xarxes socials. També han advertit, tant als fans com als mitjans de comunicació, que el seu funeral està reservat només "a la família i els amics més propers i els col·laboradors" de l'artista.

En la nota difosa aquest dijous, Fantagio confirma que la resta de components del grup estan fent el possible per participar en la cerimònia. Dos d'ells, JinJin and Sanha, ja serien a la sala de vetlla, Cha Eun Woo estaria tornant dels Estats Units per intentar arribar-hi a temps, i MJ, que està fent el servei militar, ha demanat permís per assistir-hi. El grup tenia inicialment sis membres, però un va abandonar la banda al febrer.

Moonbin, que també havia treballat com a actor i model, es va fer molt popular al país en unir-se al grup Astro el 2016, quan tenia 18 anys. Des del 2020, havia format un duet amb Sanha, un altre membre del grup. Moonbin & Sanha estaven fent una gira mundial. El seu últim concert va ser a Bangkok el 8 d'abril.

Moonbin i Sanha havien format un duet i ara estaven de gira mundial (Wikimedia Commons)

L'any 2019 el jove es va prendre un descans per raons de salut després de confessar, en una entrevista, que "no es trobava bé" i que era conscient que això repercutia en la seva feina. L'artista es va disculpar davant el seu públic perquè, va dir, "he triat aquesta feina i necessito ser feliç per fer feliços els meus seguidors.". Després d'uns mesos, es va reincoporar als concerts i les promocions del grup.

La germana de l'artista, Moon Sua, també és cantant de K-pop i part del grup femení Billie.

El país amb l'índex més alt de suïcidis en joves

Diversos artistes sud-coreans han mort de forma prematura els últims anys. L'actriu i cantant Goo Hara va ser trobada morta també a casa seva a Seül el 2019, i la seva amiga i també estrella de K-pop Sulli es va suïcidar el mateix any després d'haver estat víctima d'assetjament a les xarxes socials.

Un any abans, també havien trobat mort a casa seva Minwoo, de qui la família va dir que havia patit un atac de cor, i Jonghyun, estrella dels SHINee, una de les bandes més importants del país, també va morir el 2017.

Corea del Sud, que és una societat molt competitiva, té l'índex de suïcidis de joves més alt del món, i tot i que a nivell general està baixant els últims anys, continua creixent en els joves entorn als 20 anys.

Els fans del grup han deixat flors i notes de condol per acomiadar l'artista i també han enlairat globus en el seu honor com a mostra de dol.

 

ARXIVAT A:
MúsicaSalut MentalCorea del Sud
Anar al contingut