Sydney

Mor als 176 anys la tortuga Harriet, l'animal més vell del món

L'animal més vell del món, una tortuga anomenada Harriet, ha mort als 176 anys, segons han confirmat fonts veterinàries del zoològic australià on ha passat els seus darrers dies. La tortuga va ser capturada a les illes Galápagos el 1830. Posteriorment, va passar uns anys a la Gran Bretanya per ser traslladada al Jardí Botànic de Brisbane, a Austràlia, i finalment a l'Australia Zoo, a l'estat de Qeensland, al nord-est del país. L'animal va ser capturat per Charles Darwin, que el va fer servir per als seus estudis sobre l'evolució de les espècies.

Actualitzat

Inicialment, Harriet va ser batejada com a Harry, a causa d'un error respecte al seu sexe que es va mantenir durant més d'un segle, fins que va ser corregit. De 150 quilos de pes, Harriet havia entrat al llibre Guinnes dels rècords com l'animal més vell del món.

Segons els veterinaris que l'atenien, la tortuga havia patit una crisi cardíaca en les últimes hores que havia provocat un empitjorament sobtat del seu estat de salut. Hores després, l'animal ha aparegut mort.

Anar al contingut