Masazo Nonaka va néixer fa 112 anys i 259 dies i a l'abril va rebre el certificat del World Record Guiness com a home més vell (Reuters)
Japó

Mor als 112 anys l'home més gran del món, un japonès

El Japó acumula diversos rècords de persones més longeves

RedaccióActualitzat

L'home que comptava fins ara amb el rècord Guinness per ser el més vell del món, ha mort aquest diumenge al Japó mentre dormia a casa seva. Masazo Nonaka tenia 112 anys i el 10 d'abril passat va rebre el certificat que el distingia com l'home viu de més edat.

Nonaka vivia a la ciutat d'Ashoro, a l'illa de Hokkaido, i segons els seus familiars, "fins ahir estava com sempre". La seva neta Yuko ha destacat a mitjans japonesos que "ha mort amb dignitat".

Nonaka, que anava amb cadira de rodes, seguia llegint els diaris cada dia i un cop a la setmana es banyava en aigües termals. Va néixer el 25 de juliol de 1905 al mateix municipi on ha mort.

El Japó acumula diversos rècords de persones més longeves. Un altre nipó, Jiroemon Kimuro, que va morir el 2013 als 116 anys, és l'home que ha arribat a l'edat més avançada a tot el món.

Pel que fa a dones, el rècord el té la francesa Jeanne Calment, que va morir el 1997 als 122 anys i 164 dies. De les vives, Kane Tanaka, amb 116 anys i 18 dies, és la persona de més edat que encara viu. I, per cert, també és japonesa.

Anar al contingut