Hubert Faure en una imatge de la Segona Guerra Mundial i en una altra de 2014 (AFP)

Mor als 106 anys Hubert Faure, supervivent del desembarcament de Normandia

És el penúltim supervivent del comando Kieffer, que va participar en aquesta operació de la invasió aliada, amb 177 francesos

Actualitzat

Hubert Faure va ser un "heroi de la França lliure", com el defineix el Ministeri de Defensa francès, que aquest dissabte ha comunicat la seva mort, als 106 anys.

Faure va ser un dels 177 francesos que va desembarcar a Normandia el dia D, el 6 de juny del 1944, durant la Segona Guerra Mundial.

Era el penúltim supervivent del comando Kieffer de la Marina francesa. Ara només queda Léon Gautier, de 98 anys.

Els alemanys el van empresonar al juny de 1940, però va escapar i va intentar arribar a Anglaterra, per Espanya, on el van tornar a empresonar els franquistes. Es va tornar a escapar i el van arrestar de nou a Portugal. Va ser alliberat gràcies a la intervenció d'un membre de la França Lliure i finalment va poder volar a Anglaterra el juny de 1943.

El van reclutar després a la unitat francesa d'elit del tinent de Marina Philippe Kieffer, que va participar al desembarcament de Normandia i que "tot i els trets i d'una dura resistència, van estar a l'altura de les esperances i van aconseguir els seus objectius", en paraules del Ministeri de Defensa.

Faure el 2008, davant d'una placa de carrer amb el seu nom a Neuvic-sur-Isle (AFP)

La seva història és "una gran lliçó de compromís i heroisme" i "un exemple de resistència", segons el comunicat que ha fet l'Elisi, on el president Emmanuel Macron li expressa "l'agraïment de la nació i envia les seves sinceres condolences" a la família i als comandaments navals hereus del dia D francès.

A la commemoració del 75 aniversari del desembarcament de Normandia el van condecorar amb la Gran Creu de la Legió d'Honor.

ARXIVAT A:
Segona Guerra Mundial
Anar al contingut