Dos elefants a la reserva natural de Pilanesberg, en una imatge d'arxiu (Pexels/Kallie Calitz)

Mor aixafat per un elefant un turista aragonès que havia baixat del cotxe per fer-li fotos

La direcció del parc de Sud-àfrica remarca que l'home, que participava en un safari, no va fer cas dels advertiments dels companys de grup ni de les normes que havia signat

Redacció/AgènciesActualitzat

Un turista aragonès de 43 anys va morir diumenge al Parc Nacional de Pilanesbergen, al nord de Sud-àfrica, després de ser atacat per un elefant, tal com ha confirmat la policia de la ciutat de Mogwase a l'agència EFE.

Un portaveu policial ha explicat que l'home viatjava amb la seva promesa i dues dones més de nacionalitat sud-africana en el seu vehicle quan va decidir aturar-se, baixar del cotxe i apropar-se a fer fotografies a una bandada de tres elefants amb tres cries.

En aquell moment, "els elefants suposadament el van atacar i el van matar, mentre que les acompanyants no van patir danys", ha explicat la mateixa font, que asseguren que els ocupants del cotxe procedien de Boksburg, Johannesburg, i la víctima era espanyola.

Segons el diari Heraldo de Aragón, la víctima seria un veí d'Ejea de los Caballeros que participava en un safari fotogràfic.

El Ministeri d'Exteriors s'ha encarregat de l'assistència de la família des de l'ambaixada de Pretòria.


"No va poder escapar"

El turista espanyol visitava el parc de Pilanesberg, una reserva d'animals que ocupa unes 55.000 hectàrees i és a uns 200 quilòmetres de Johannesburg.

Segons testimonis presencials, els elefants es trobaven a certa distància del camí per on circulava el grup, de manera que l'home va baixar del vehicle i s'hi va acostar a peu per fotografiar-los.

El director interí de conservació de la Junta de Parcs i Turisme de la província del Nord-oest, Pieter Nel, ha explicat que, "lamentablement", l'home "no va fer cas dels advertiments dels seus companys de viatge i dels ocupants de dos vehicles més que es trobaven al lloc de l'albirament".

Aleshores, segons el director, "un elefant adult va envestir l'home":

"Desgraciadament, no va poder escapar ni eludir l'elefant, al qual s'havia unit tota la manada, i el va atrapar i trepitjar fins a la mort. Els elefants es van allunyar immediatament del lloc sense agredir els vehicles propers i finalment van desaparèixer entre els arbustos."

En una entrevista amb el canal de televisió regional Newzroom Afrika, Nel ha reiterat que la responsabilitat recau en el visitant i en el reglament que signa quan entra a la reserva:

"Crec que en alguns casos la gent no és conscient dels perills dels parcs. Hem de recordar que estem entrant en una zona salvatge. És una reserva natural en tot el seu context. I els animals que hi ha allà viuen en un hàbitat natural."

Nel, que ha donat el seu "més sentit condol" a la família de la víctima, ha insistit que es tracta d'un "incident aïllat". El parc, el quart més extens de Sud-àfrica i que es troba al cràter d'un antic volcà extint, es va establir el 1979 i és molt visitat pels turistes.

ARXIVAT A:
TurismeÀfrica
Anar al contingut