Suècia

Mor a Suècia pel bacteri intestinal en cogombres una dona de 50 anys que havia viatjat a Alemanya

El brot d'una variant del bacteri intestinal que hauria infectat cogombres espanyols, tot i que encara s'està investigant, ha causat una nova víctima morta fora d'Alemanya. Es tracta d'una dona sueca de 50 anys que hi havia viatjat. Amb aquesta nova víctima, juntament amb una altra de 87 anys a Alemanya, ja són 16 les persones que han mort en tan sols una setmana per la síndrome hemoliticourèmica (SUH) que provoca aquest bacteri i que causa símptomes com insuficiència renal, disminució de les plaquetes o problemes de coagulació. Mentrestant, el nombre de casos d'infecció pel bacteri intestinal ja puja a 1.400.

Actualitzat
Ja són 16 les persones que han mort a causa de la intoxicació alimentària que afecta sobretot el nord d'Alemanya. Les últimes víctimes són una dona sueca de 50 anys, la primera víctima mortal fora d'aquest país, que havia viatjat a Alemanya i que va morir a l'hospital de Soedra Aalvsborg a Boraas, i una dona de 87 anys que ha mort al nord d'Alemanya. Es tracta de la segona persona que mor a causa del bacteri en la localitat de Paderborn en els últims tres dies, on també hi va morir una dona de 91 anys, i la tercera víctima mortal a l'estat de Renània del Nord-Westfalia.

Mentrestant, el nombre de casos d'infecció pel bacteri intestinal continua creixent i ja puja a 1.400, segons l'Institut Robert Koch de Berlín. D'aquests, unes 120 persones estan greus afectades amb la SUH, que es caracteritza per causar insuficiència renal, defectes de la coagulació i símptomes neurològics variables. Els primers símptomes són diarrea, vòmit i una mica de febre. A Suècia, s'han registrat, de moment, 39 casos de contagi infecciós pel bacteri.

Afortunadament, l'Institut de Medicina de Hannover va informar que la teràpia amb l'anticòs eculizumab, amb què estan sent tractats aquests pacients, està donant resultats positius.

Per la seva banda, un home de 40 anys podria ser el primer afectat espanyol de la intoxicació. L'home, ingressat a l'UCI de l'hospital de Sant Sebastià, va manifestar símptomes de la malaltia després de tornar d'un viatge a Alemanya i la República Txeca. Per això, el viceconseller de Sanitat basc ha apuntat que l'origen de la contaminació s'hauria pogut produir a Alemanya ja que tots els infectats a Europa tenen el comú denominador d'haver estat en aquest país i haver menjat verdures fresques.

El govern alemany, en canvi, reconeixen ara que no s'ha demostrat si les morts i els 1.400 afectats a Alemanya per "E. coli" hagin estat a causa dels cogombres espanyols, i si la contaminació ha estat en l'origen d'aquesta hortalissa, per l'aigua de reg. Per això, insisteixen que han de mantenir la investigació.

Per la seva banda, el director de l'Institut Robert Koch de Berlín, Reinhard Burger, va fer aquest dilluns una nova crida a la població a no consumir hortalisses crues.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut