Moebius
París

Mor a París el dibuixant francès Jean Giraud, conegut com Moebius

Amb orbres com la saga d'"El Incal", entre altres, fruit de la col·laboració amb el guionista Alejandro Jodorovsky als anys 80, el reconegut dibuixant francès conegut com Moebius ha mort aquest dissabte a París, als 73 anys. Pare del còmic sobre el "tinent Blueberry", aquest autor prolífic va firmar bona part de la seva obra amb el pseudònim de Gir. Va treballar en algunes de les revistes més importants de França i va col·laborar també amb el món del cinema.

RedaccióActualitzat
Creador d'un univers molt personal, Moebius va començar en l'adolescència a consagrar la seva passió. El dibuixant, nascut el 8 de maig de 1938 a Nogent-sur-Marne, als afores de París, ha deixat un extens llegat d'obres relacionades amb el món del "western", un univers particular pel qual sentia una veritable atracció i que va ser el responsable de llançar-lo a la fama internacional després de col·laborar amb Jean-Michel Charlier en la saga de "Blueberry". L'afició i la influència d'aquesta visió li venia, segurament, de la seva gran vinculació amb Mèxic, on va viure la seva mare i on va passar etapes de la seva vida.

Provinent d'una família modesta, Jean Giraud va publicar amb tot just 15 anys els primers dibuixos. Amb els anys, a finals dels 60, el dibuixant va abandonar el realisme del "western" per consagrar-se a una obra més fantàstica i relacionada amb la ciència ficció. Va ser en aquest moment quan va adoptar el pseudònim de Moebius i quan va començar una prolífica col·laboració amb el cinema que va durar anys. Així, es va fer present en la concepció dels personatges de pel·lícules tan conegudes com "Alien", de Ridley Scott, "The fifth element", de Luc Besson, o "Abyss", de James Cameron, entre altres.

Entre el realisme i la imaginació, Moebius va tenir temps de dibuixar-se a si mateix, com mostra la sèrie d'àlbums que va editar sobre la seva pròpia vida sota el títol "Inside Moebius".

Nomenat "millor artista gràfic de França" els anys 90, Moebius tenia la insígnia de les Arts i les Lletres que el 1985 li va atorgar el president François Mitterrand.
Molt admirat al seu país, el març passat va tancar a París una gran exposició consagrada a la seva obra. Jean Giraud ha mort després d'una llarga malaltia.
Anar al contingut