Imatge de Sudan, l'últim mascle de rinoceront blanc del nord, mort aquest dilluns
Imatge de Sudan, l'últim mascle de rinoceront blanc del nord, mort aquest dilluns
Kènia

Mor a Kènia l'últim mascle de rinoceront blanc del nord

Només queden dues femelles d'aquesta subespècie

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns va morir a la reserva Ol Pejeta de Kènia l'últim mascle de la subespècie de rinoceronts blancs del nord. L'exemplar, de 45 anys i que es deia Sudan, va haver de ser sacrificat amb una injecció letal.


Els responsables de la reserva han explicat que li van aplicar l'eutanàsia pel seu estat de salut, perquè s'estava deteriorant molt ràpidament:

"Havia empitjorat molt les últimes 24 hores, no es podia posar dret i estava patint molt, i l'equip veterinari va decidir que era millor acabar amb la seva vida."

Notícia relacionada: La venda de banya de rinoceront torna a ser legal a Sud-àfrica

Només queden dues femelles

Abans d'arribar a aquesta reserva de Kènia, Sudan havia viscut al zoològic de Dver Kralove, a la República Txeca.

A Ol Pejeta, a uns 150 quilòmetres al nord de la capital, Nairobi, ha conviscut amb les dues últimes femelles de la seva subespècie, Najin i Fatu, de 27 i 17 anys respectivament.

Fecundació in vitro

L'única possibilitat que queda per evitar l'extinció dels rinoceronts blancs del nord és la fecundació in vitro. La intenció és fer-ho amb embrions aconseguits amb òvuls de les dues últimes femelles i esperma de Sudan, que tenen conservat.

Aquests embrions, però, no els implantaran a les dues femelles que queden d'aquesta subespècie, sinó a altres de l'altra subespècie, els rinoceronts blancs del sud. D'aquesta en queden encara milers d'exemplars a Àfrica.

Es creu que les banyes tenen propietats afrodisíaques

El principal perill per als rinoceronts de totes les espècies és la caça furtiva per aconseguir les seves banyes.

El motiu és que en algunes societats d'Orient es creu que tenen propietats afrodisíaques i continua havent-hi molta demanda. Per una banya poden arribar a pagar-se més de 30.000 euros.

Notícia relacionada: Maten un rinoceront en un zoo a França per robar-li la banya

 

 

Anar al contingut