Washington

Moody's rebaixa a negativa la perspectiva del deute dels EUA, tot i l'acord

L'agència de qualificació Moody's ha rebaixat aquesta mitjanit a "negativa" la perspectiva del deute nord-americà, tot i que els Estats Units han aprovat elevar el sostre d'endeutament. Moody's, però, manté la nota màxima pel que fa a la qualitat del deute. En canvi, l'agència Fitch no veu motius per canviar, i a la Xina, el país que té més deute dels Estats Units, la principal agència rebaixa la nota i la perspectiva.

Actualitzat
Primer toc d'atenció als Estats Units per part de les agències de qualificació. Moddy's ha decidit mantenir la màxima nota pel deute nord-americà -la triple A- però passa d'una perspectiva estable a negativa. L'agència ha avisat que podria rebaixar la qualificació si en el proper any empitjora la disciplina fiscal i no s'adopten mesures de consolidació fiscal pel 2013.

Moody's també ha alertat que podria disminuir la nota si es deteriora significativament la conjuntura econòmica del país o si hi ha un augment apreciable de la despesa de finançament del govern. Sobre l'acord del deute aprovat pel congrés nord-americà, Moody's considera que és un primer pas i que s'ha eliminat virtualment el risc d'impagament.

Fitch no fa canvis

En canvi, l'agència de risc Fitch ha mantingut inalterable la bona nota i la perspectiva després d'afirmar que el risc d'incompliment amb els creditors continua extremadament baix. A l'espera d'un pronunciament de l'altra agència, Standard & Poor's, sí que ha actuat la principal agència xinesa, Dagong, que l'ha rebaixat de A positiu a A amb perspectiva negativa.

La valoració, significativa perquè prové del país que té més deute sobirà dels Estats Units, s'afegeix a les declaracions del règim xinès, que considera que Washington ha fracassat a l'hora de desactivar la bomba del deute. A més, el governador del banc central xinès adverteix que vigilarà de prop la situació.

Wall Street tanca a la baixa

Wall Street, que viu la ratxa negativa més greu en 2 anys, va tancar ahir amb una caiguda del 2,19% i va perdre els 12.000 punts. Les borses europees també van tancar la sessió amb números vermells.
Anar al contingut