Londres

Moody's posa en qüestió el futur econòmic del Regne Unit després del Brexit

L'endemà del referèndum, l'agència de qualificació rebaixa d'estable a negativa la perspectiva econòmica del país perquè considera que el Brexit debilitarà el seu creixement

RedaccióActualitzat

El resultat del referèndum del Brexit preocupa les agències de qualificació. El mateix dia que s'anunciaven els resultats, Standard&Poor's ja avisava que el Regne Unit podia perdre la qualificació AAA, la més alta. L'endemà del referèndum, ha estat Moody's qui ha mogut fitxa.

L'agència Moody's ha rebaixat la perspectiva del deute sobirà del Regne Unit d'estable a negativa. L'agència qualificadora considera que la decisió d'abandonar la Unió Europea comportarà un període d'incertesa al país que, segons el seu parer, tindrà efectes negatius a mitjà termini.

Amb tot, Moody's manté la qualificació en "Aa1", el segon esglaó de millor solvència creditícia.

Aquest divendres, la victòria del Brexit ja va provocar una patacada a les borses, amb la caiguda en picat de la lliura i números vermells a tots els parquets.

El Banc d'Anglaterra vol tranquil·litzar

El Banc d'Anglaterra ha fet una crida a la calma. La institució ha preparat 250.000 milions de lliures (310.000 milions d'euros, al canvi d'aquest divendres) addicionals per sustentar el sistema financer del Regne Unit davant la prevista volatilitat que portarà el Brexit.

El governador del banc, Mark Carney, ha advertit que la sortida de la Unió Europea comportarà un període d'"incertesa i reajustament", però ha insistit que la institució està "ben preparada" amb un pla de contingència.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut