Vitòria

Monumental xiulada al rei Joan Carles a la final de Copa de bàsquet a Vitòria

L'himne nacional, que ha sonat en versió reduïda durant 28 segons, amb prou feines s'ha pogut sentir a causa de la intensitat dels xiulets i crits de "fora, fora". A la mitja part, els aficionats també han escridassat amb força el ministre José Ignacio Wert.

RedaccióActualitzat
Tant el rei Joan Carles com la versió reduïda de l'himne espanyol que ha sonat per megafonia han rebut aquest diumenge una clamorosa xiulada i crits de "fora, fora" abans de la final de Copa de bàsquet celebrada al Fernando Buesa Arena de Vitòria entre el F. C. Barcelona i el València Basket.

El monarca ha tornat a presidir una final copera dos anys després de l'última disputada a Madrid, ja que la temporada passada es va absentar de la final celebrada al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Bildu havia avisat que el rei Joan Carles "no seria benvingut" aquest diumenge a Vitòria. I efectivament, així s'ha demostrat.

L'himne nacional, que ha sonat durant 28 segons, amb prou feines s'ha pogut sentir a causa de la intensitat dels xiulets i crits de rebuig. Mentre el públic li dedicava esbroncades, el monarca saludava mirant cap a les grades, en què es veien algunes banderes independentistes catalanes i pancartes a favor de l'acostament dels presos.

El rei ha estat acompanyat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que també ha rebut una forta xiulada quan, a la mitja part, ha sortit a la pista per lliurar la Minicopa de bàsquet als jugadors del Reial Madrid.

El president de l'ACB, Eduardo Portela, i el lehendakari Iñigo Urkullu també hi han estat presents.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut