Fèlix Millet i Jordi Montull, en dependències judicials.
Fèlix Millet i Jordi Montull, en dependències judicials
Barcelona

Montull admet que preveien cobrar 700.000 euros de l'empresa que s'adjudiqués la construcció de l'hotel del Palau

Els autors confessos de l'espoli del Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet i Jordi Montull, han tornat a entrar als jutjats per tercer cop; aquesta vegada, però, en relació amb les presumptes irregularitats en el projecte urbanístic de l'hotel de luxe del Palau que s'havia de construir. Durant menys de mitja hora han hagut de respondre davant del magistrat sobre un suposat delicte d'apropiació indeguda. En la seva declaració, Montull ha admès que tenien previst cobrar 700.000 euros a l'empresa que s'adjudiqués el projecte de construcció de l'hotel, però també ha assegurat que el pagament no va arribar a materialitzar-se. Millet, per la seva banda, ha manifestat que desconeixia els fets.

Actualitzat
L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, han anat a la Ciutat de la Justícia per respondre a les preguntes tant del fiscal com de les acusacions, en referència als nous documents de l'hotel que es van trobar després de la seva primera declaració sobre aquest cas, el 17 de juny.

Millet i Montull estan acusats de la suposada apropiació indeguda de 900.000 euros que, segons la jutge, podria haver pagat el Palau al propietari d'Olivia Hotels, Manuel Valderrama. Els imputats han hagut de respondre davant el magistrat sobre diversos documents, que no es coneixien en les seves declaracions anteriors, que corroborarien la hipòtesi de les acusacions que es va convocar una mena de concurs privat per a l'adjudicació del projecte hoteler, del qual, suposadament, se'n quedarien una comissió.

Mentre Millet ha manifestat que no sabia res d'aquests documents, Montull ha admès que ell mateix els va redactar, juntament amb l'altre imputat, i que la xifra de 700.000 euros que figura en un dels documents, al costat de l'anotació de "B", era una quantitat que pensaven cobrar a l'adjudicatari del projecte hoteler. Tanmateix, ha manifestat que el pagament no es va arribar a fer mai. Montull ha negat, però, que aquesta anotació "B" es referís a voler ingressar-los en una doble comptabilitat en diner negre. Montull ja va explicar durant la seva declaració al juny que aquesta quantitat es referia als honoraris dels arquitectes.

Els dos autors confessos van negar-se a declarar dimarts, evitant explicar al jutge del "cas Palau" els presumptes pagaments irregulars a CDC vinculats a obres adjudicades a Ferrovial a través de la institució. Montull, però, en un escrit al jutge va exculpar l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar.

Itziar González també torna a declarar


L'exregidora de Ciutat Vella Itziar González també compareix davant del jutge en qualitat de testimoni. En la seva primera declaració, González va admetre haver rebut pressions i trucades pel projecte d'hotel de luxe que va impulsar l'antiga direcció del Palau, i va citar l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado.

González torna a declarar precisament a petició de l'advocat d'aquest excàrrec municipal, que al·lega que quan ho va fer per primera vegada, el 28 de juny, Bragado encara no havia estat imputat i, per tant, el seu advocat no s'havia personat en el cas.
Anar al contingut