Barcelona

Montserrat proposa "ajustar" el copagament farmacèutic i nega que això impliqui apujar-lo

Sindicats i partits critiquen l'ajustament anunciat per la ministra de Sanitat i ella matisa que no és cert que vulgui fer pagar més als jubilats que cobren més de 18.000 euros l'any

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, creu que els jubilats que cobren més també haurien d'assumir una part més alta del cost dels medicaments. En declaracions a Ràdio 4, Montserrat ha explicat que vol "ajustar" el copagament farmacèutic als pensionistes que cobren entre 18.000 i 100.000 euros

Actualment, els que cobren fins a 18.000 euros paguen un màxim de 8 euros mensuals, mentre que el topall per als que tenen pensions ddels 18.000 als 100.000 euros és de 13 euros

La ministra aposta per mantenir el copagament de la franja de fins a 18.000 euros i modificar el següent tram, tot i que no ha concretat com:

"Hauríem d'ajustar-ho millor, perquè el que cobra 18.001 euros paga el mateix que una persona que cobra 100.000 euros. Penso, sincerament, que qui més té hauria de pagar més."

Montserrat també ha plantejat que els parats de llarga durada no paguin una part dels medicaments, com fins ara.

Montserrat: "No és cert"

L'anunci de la ministra ha provocat crítiques per part de sindicats i de partits polítics, que han interpretat que l'ajustament significarà apujar el copagament. El PSOE ha expressat el seu "rebuig total" a la mesura i ha demanat la compareixença de Montserrat davant la diputació permanent del Congrés perquè expliqui la proposta.

Per la seva banda, la Junta d'Andalusia, que reclama que s'elimini el copagament farmacèutic, ha qualificat d'"incomprensible, inacceptable i inadmissible" l'anunci fet per la ministra i ha afirmat que hi ha alternatives d'estalvi més eficients.

Per la seva banda, UGT també ha reclamat que està contra els copagaments, sobretot els que afecten als jubilats, i ha considerat que l'anunci fet per Montserrat és una "mesura antisocial". En els mateixos termes ha reaccionat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que ha reclamat a la ministra que busqui "més variables" per estalviar.

Davant d'aquestes crítiques, hores després de l'entrevista radiofònica la ministra ha negat, en una piulada a Twitter, que tingui la intenció d'apujar aquest copagament per als jubilats que cobren més de 18.000 euros anuals:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut