Montserrat del Toro denuncia la publicació de la seva imatge i missatges insultants

Montserrat del Toro denuncia la publicació de la seva imatge i missatges insultants

Secretaris judicials de tot Espanya mostren el seu suport a la funcionària del jutjat número 13 de Barcelona

RedaccióActualitzat

Montserrat del Toro, la lletrada que aquest dimecres ha declarat com a testimoni en el Tribunal Suprem, ha presentat denúncia al jutjat de guàrdia de Barcelona per la publicació de missatges contra ella a les xarxes socials. Alguns mostren una fotografia seva i d'altres contenen insults i amenaces.

La denúncia de Del Toro ha portat la Fiscalia Superior de Catalunya a arxivar les diligències que havia obert per investigar aquests mateixos fets, i a posar-se a disposició del jutge.

Abans, havia ordenat obrir diligències perquè considerava que els missatges, "a més d'incompatibles amb els mínims estàndards de convivència exigibles en una societat pretesament democràtica, constitueixen una reacció execrable".

Segons la Fiscalia, una part dels missatges, que difonen la imatge i dades personals de la funcionària judicial, "inciten expressament a l'exercici de la violència física" contra Del Toro. D'altres, en canvi, són "de naturalesa clarament ofensiva i vexatòria".

Els que revelen informació sobre ella, especialment, podrien, segons el fiscal Francisco Bañeres, ser constitutius dels delictes d'obstrucció a la justícia, descobriment i revelació de secrets i injúries amb publicitat a un funcionari públic.

Durant més de dues hores, en què les càmeres no van mostrar la seva imatge, la funcionària judicial va explicar com va viure la protesta multitudinària a l'exterior del Departament d'Economia quan ella era a l'interior fent un registre ordenat pel jutjat número 13, i com va sortir-ne a través del pati que comunica amb el Coliseum.

 

Va parlar d'uns "incidents d'envergadura tremenda" que li van "trencar" la salut.


Mostres de suport

Secretaris judicials de tot Espanya s'han concentrat aquest dijous a l'entrada dels jutjats per exigir que es posi "punt final" als atacs que, asseguren, està rebent Del Toro.

Per la seva banda, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assegurat, des del seu perfil de Twitter, que "atacar testimonis" és propi de "totalitarismes" i ha expressat el seu suport a Del Toro davant el que ha qualificat de "linxament":

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut