Critóbal Montoro, ministre d'Hisenda, en la compareixença al Congrés (EFE)
Critóbal Montoro, ministre d'Hisenda, en la compareixença al Congrés (EFE)
Madrid

Montoro assegura que no hi haurà referèndum sense pressupost

El ministre d'Hisenda matisa l'amenaça de retirar el FLA, però adverteix, un altre cop, la Generalitat que no pot gastar-se diners en el referèndum

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no es creu -ara per ara- que el govern faci cap referèndum. Amb els certificats que la Generalitat li ha fet arribar cada setmana, Montoro ha assegurat que no s'han gastat ni un euro en l'1 d'octubre.

"Els mateixos que diuen tot el dia que votaran l'u d'octubre cada setmana diuen que no han gastat a través de cap institució. Bé, ells s'explicaran. Perquè no se com es fan realment unes eleccions sense pressupost. No sé si vostès han assistit a alguna algun cop i si existeix un lloc del món desenvolupat on es facin unes eleccions de qualsevol naturalesa sense un pressupost públic."

El ministre ha comparegut al Congrés per donar explicacions sobre l'amenaça del govern espanyol de tallar l'aixeta del FLA si la Generalitat destina partides públiques al referèndum. I aquestes han estat algunes de les intervencions més destacades dels partits catalans a l'oposició.

Esther Capella, ERC: "Vostè es preguntava que com ho faríem. Doncs jo li contesto amb un refrany català: 'Els catalans de les pedres en fem pans'. O sigui que vostè faci els seus tripijocs i veurà com nosaltres sabem com fer el referèndum."

Xavier Domènech, Podem: "És un escenari que mostra clarament quina és la seva posició en aquests moments en el debat polític català com a govern, que és un escenari de guerra. És a dir 'si no fan això, si no fan allò, els suspenem això i allò altre."

Antoni Postius, PDeCAT: "Encara són a temps d'asseure a negociar. Deixin de banda la política de la por. Deixin de banda l'orgull i la seva ceguesa política amb Catalunya. Comportin-se com un estat democràtic."

Meritxell Batet, PSOE: D'això han viscut moltíssims anys: de la confrontació entre el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut