Madrid

Montoro dóna 15 dies al govern per decidir què retallarà per complir el dèficit

Cristóbal Montoro ha enviat una carta a Oriol Junqueras exigint que el govern aprovi la "retenció de crèdits" necessària per reduir el dèficit de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha rebut una carta del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amb data del 6 d'abril, en què li dóna 15 dies perquè decideixi com es complirà el nivell de dèficit que li correspon a Catalunya el 2016, després que va tancar el 2015 amb un 2,7 per cent quan el sostre fixat per l'Estat era del 0,7%.

A la carta, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio i TV3, s'assegura que això fa que s'hagin d'aplicar les mesures coercitives previstes a la llei d'estabilitat pressupostària. Això implica que el govern català ha d'aprovar una "retenció de crèdits", és a dir, ha de decidir quina quantitat no s'hauria de gastar per poder complir amb el dèficit exigit.

El govern ha calculat que aquesta exigència suposarà un ajust de més de 1.000 milions d'euros. Ho ha explicat el secretari d'Economia, Pere Aragonès, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio", que ha dit que equivaldria a tancar durant un any les presons, l'administració de justícia i els tres hospitals catalans més grans.

Per analitzar la situació aquest dijous al matí mateix Oriol Junqueras s'han reunit al Parlament amb el president Carles Puigdemont. Posteriorment, el vicepresident i conseller d'Economia ha comparegut davant dels mitjans per explicar la posició de la Generalitat i anunciar que no farien més retallades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut