Madrid

Montoro defensa que els pressupostos per al 2016 garanteixen el futur i el progrés

El ministre justifica l'aprovació dels Pressupostos només dos mesos abans de les generals

RedaccióActualitzat

Ple extraordinari dimarts i dimecres al Congrés dels Diputats per debatre els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha estat el primer a intervenir-hi i defensar uns comptes que segons el govern espanyol serviran per consolidar la recuperació econòmica i l'estat del benestar.

Montoro ha assegurat al Congrés que els pressupostos de l'any que ve obren les portes al futur i garanteixen el progrés, que és "el que necessita Espanya per avançar sense incerteses". El ministre ha aprofitat el seu discurs per fer balanç de legislatura i s'ha felicitat dient que el president Rajoy va salvar Espanya d'un rescat.

Pel titular d'Economia, es tracta d'uns comptes realistes, que garanteixen la lluita contra la desigualtat i consoliden l'estabilitat econòmica, segons ha declarat en la primera sessió del ple extraordinari que s'ha convocat dos mesos abans del que és habitual, per aprovar els números de l'any vinent. 

Els arguments de Montoro no han convençut cap partit de l'oposició, amb l'única excepció d'UPN, que és soci electoral del PP. L'oposició considera els comptes injustos i electoralistes i, per això, s'han presentat tretze esmenes a la totalitat, que seran tombades perquè el PP té majoria absoluta.

Els socialistes han retret al Partit Popular que aprofiti la conjuntura actual per tirar endavant els pressupostos. Normalment, quan hi ha eleccions generals previstes per a finals d'any, s'espera a saber els resultats electorals i és el nou gabinet el que prepara els números.

Després de la intervenció aquest dimarts al matí de Montoro, intervindran tots els líders de l'oposició, que protagonitzaran un cara a cara amb el titular d'Hisenda. Serà la primera vegada que Convergència i Unió es repartiran el temps per defensar, per separat, les seves esmenes, encara que coincideixen a considerar que els comptes són antisocials i continuen maltractant Catalunya.

El portal 324.cat ofereix en directe el debat dels Pressupostos Generals de l'Estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut