Montoro, ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, en roda de premsa.
Montoro, ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, en roda de premsa.
Màlaga

Montoro anuncia una reducció de set a cinc dels trams de l'IRPF el 2015

El ministre d'Hisenda assegura que l'IRPF baixarà per a tots els ciutadans l'any que ve i se'n beneficiaran sobretot les famílies nombroses i amb discapacitats

Actualitzat

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat que el govern espanyol reduirà de set a cinc els trams de l'IRPF, l'impost sobre la renda de les persones físiques, el pròxim 2015, i també que baixarà el tipus nominal de l'impost de societats, actualment al 30% amb caràcter general, per apropar-lo al tipus efectiu de gravamen.

Durant la seva participació en el Fòrum Europa, Tribuna Andalucía, a Màlaga, Montoro ha assegurat que l'IRPF baixarà per a tots els ciutadans l'any que ve, i que se'n beneficiaran especialment les famílies nombroses i amb discapacitats.

Amb la reducció de l'IRPF, es pretén afavorir l'augment de la renda disponible de les famílies, segons el ministre, que ha concretat que aquest tribut disminuirà proporcionalment més per a les rendes baixes i mitjanes.

La baixada d'aquest impost s'emmarca en una reforma fiscal que comprèn una segona fase el 2016 i es compatibilitzarà amb un tractament fiscal que afavorirà l'estalvi a llarg termini, ja que és "el que finança la recuperació econòmica", ha concretat.

Montoro ha reiterat que l'executiu espanyol no apujarà l'IVA, que "es quedarà com està". "Ja ha pujat bastant i ja està bé", ha dit, abans de concloure que "a ningú se li acudiria fer-ho", en relació a nous increments. També pel que fa als impostos indirectes, segons el ministre "no hi haurà més moviments que els que vinguin obligats de la normativa europea".

Anar al contingut