Cristóbal Montoro, aquest divendres, al ple del Congrés (EFE)
Cristóbal Montoro, aquest divendres, al ple del Congrés (EFE)
Madrid

Montoro nega ara haver dit mai que no hi va haver malversació per l'1-O

El ministre d'Hisenda afirma al Congrés que es poden "haver falsejat factures" en el referèndum

RedaccióActualitzat

Cristóbal Montoro assegura ara que mai va dir que no hi havia hagut malversació l'1-O i subratlla que es poden haver "falsejat factures" per part de la Generalitat que haurien fet possible, diu, el finançament amb diner públic del referèndum.

El ministre d'Hisenda ho ha dit aquest matí en la rèplica al president de Ciutadans, Albert Rivera, en el debat de les esmenes a la totalitat dels Pressupostos:

"Esclar que sí. Hi pot haver falsejament de factures. Com puc dir el contrari? Pot haver-n'hi."

La setmana passada, el ministre assegurava en una entrevista a "El Mundo": "No sé com es va pagar l'1-O, però sé que amb diners públics no." Unes declaracions que van aixecar una forta polèmica política i que van motivar que el jutge Llarena li demanés aclariments.

Tot i això, Montoro li ha dit a Rivera que "llegís de veritat" aquesta entrevista perquè, segons el ministre, no descartava que es podien haver falsejat documents. "On dic jo que no hi ha falsejament de factures?", pregunta el titular d'Hisenda. I s'ha dirigit traient pit al líder de Ciutadans...

"Sap el que és un procediment administratiu? No ho sap. No em digui que sí. Com ho ha de saber si no ha estat a càrrec de cap gestió directa!"

 

 

Montoro ha arribat a acusar el diari "El Mundo" de titular interessadament per "vendre més". El ministre també ha criticat Rivera d'estar ajudant Carles Puigdemont per dir que en aquesta entrevista ell havia assegurat que no hi va haver diners públics per a l'1-O. I s'ha referit a Puigdemont amb aquestes paraules...

"El senyor Puigdemont té tots els motius per estar preocupat pel senyor Montoro, esclar que sí, perquè estem exercint el nostre paper institucional amb tota naturalitat. Té tots els motius."

En tot cas, Cristóbal Montoro ha remarcat que ara és el moment de destensar la situació:

"Estem desitjant cosir el que s'ha descosit. Estem desitjant superar els enfrontaments, les divisions. Estem desitjant evitar els que ens estan portant a l'abisme. I no hi haurà abisme."

 

 

ARXIVAT A:
Finançament autonòmicProcés catalàArticle 155Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut