Aquest municipi de 500 habitants és el primer que té el carrer 9 de novembre (Viquipèdia)
Aquest municipi de 500 habitants és el primer que té el carrer 9 de novembre (Viquipèdia)
Montoliu

Montoliu de Lleida és el primer poble que dedica un carrer a la consulta del 9-N

Aquest municipi del Segrià ho ha aprovat amb els vots dels cinc regidors vinculats a ERC i també de l'únic del PP, un fet que no sorprèn l'alcalde perquè "és un poble petit i anem tots a l'una"  

RedaccióActualitzat

Ja hi ha un carrer dedicat a la consulta del 9-N. L'Ajuntament de Montoliu de Lleida, al Segrià, és el primer municipi que ha decidit posar a un carrer el nom de "9 de novembre", arran de la celebració de la consulta del 2014.

La placa del carrer encara no s'ha col·locat perquè, segons ha explicat l'alcalde de Montoliu de Lleida, Daniel Farré, està a l'espera de fer un acte oficial amb alguna personalitat destacada del país: "El nom del carrer s'ha aprovat en un ple, però la placa encara no s'ha posat esperant potser el moment oportú que hi hagi una visita al poble d'algun conseller o alguna persona rellevant."

L'acord plenari es va fer per unanimitat dels sis regidors de l'equip de govern d'Independents per Montoliu (IxM) -llista vinculada a ERC- i també del regidor del PP. Aquest vot del representant popular no sorprèn l'alcalde: "És un poble petit i anem tots a l'una". Montoliu de Lleida és una població de poc més de 500 habitants situat a setze quilòmetres al sud-oest de la capital del Segrià.

Aquest municipi lleidatà és el primer que dedica un carrer a la consulta del 2014. Cal destacar que ja hi ha a Catalunya un carrer amb el nom de "9 de novembre", en concret a Sant Pere de Ribes, al Garraf, però no està vinculat amb la consulta sobiranista de fa dos anys. En aquest cas fa referència a un enfrontament que va passar el 9 de novembre del 1837 en aquesta localitat durant la primera guerra carlina (1833-1839), en què van perdre la vida diversos soldats.

Anar al contingut