Barcelona

Montilla vol que el Parlament voti una resolució que exigeixi la renovació del Tribunal Constitucional

El president de la Generalitat, José Montilla, vol que el Parlament demani la setmana que ve formalment i de manera unitària una resolució on es demani la renovació dels membres del Tribunal Constitucional, que des de fa més de tres anys i després de cinc intents no han aconseguit acordar una sentència sobre l'Estatut de Catalunya. És el que consta en una carta que Montilla ha enviat al president del Parlament, Ernest Benach. Montilla ja s'ha posat en contacte amb diversos partits per buscar un acord.

Actualitzat
Abans de la reunió de la junta de portaveus del Parlament, Montilla ha enviat a Benach una carta en què proposa que el Parlament, aprovi una resolució que, "amb la majoria més àmplia possible", faci constar l'"exigència de les institucions catalanes que es procedeixi a la ineludible renovació dels membres del Tribunal Constitucional que hagin finalitzat el seu mandat".

José Montilla ha començat aquest matí una ronda de contactes amb els líders dels partits polítics catalans. Amb un dels primers amb qui ha parlat ha estat el líder de CiU, Artur Mas, qui aquest matí en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha demanat impulsar una reforma legislativa perquè el Tribunal Constitucional no pugui pronunciar-se sobre estatuts refrendats per la ciutadania.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut