Barcelona

Montilla, únic precandidat del PSC a la Generalitat

José Montilla és l'únic aspirant a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. Ahir dimecres va expirar el termini donat pel partit per presentar candidatures alternatives a Montilla i ningú ha optat per competir amb l'exalcalde de Cornellà. La candidatura de Montilla se sotmetrà a consideració del Consell Nacional dels socialistes catalans, que se celebrarà dissabte al Palau de Congressos de Tarragona. Per la seva banda, el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, preveu mantenir Montilla com a ministre d'Indústria fins a finals d'agost.

Actualitzat

Mentrestant, el viceprimer secretari i portaveu dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha assegurat que la seva formació prioritza la reedició del govern tripartit a la Generalitat i no preveu l'anomenada sociovergència com a opció desitjable. Tanmateix, en un debat amb representants d'ERC i ICV, ha remarcat que l'hipotètic nou govern d'esquerres no pot ser igual que l'actual.

Des d'Esquerra, però, no es refien que Montilla tingui com a prioritat l'opció del tripartit perquè, segons diuen, el PSOE es decanta per un acord amb Convergència.


 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut