L'Hospitalet de Llobregat

Montilla troba "avenços substancials, però insuficients" en la proposta de Solbes

El president de la Generalitat, José Montilla, considera que la proposta de finançament del govern espanyol inclou "avenços substancials, però encara insuficients". En el missatge institucional de Cap d'Any, que Montilla ha pronunciat des del parc de bombers de l'Hospitalet de Llobregat, el president assegura que la negociació continua i l'acord "és més a prop que fa dues setmanes" però que encara s'està "lluny dels nostres objectius que fixa l'Estatut". En un to més conciliador, Montilla ha afegit que Catalunya "ha obert camí" i, quan acabi la negociació, "ens podrem sentir orgullosos del nou model de finançament".

Actualitzat
José Montilla ha dedicat bona part del missatge de Cap d'Any a la proposta de finançament que ha presentat poques hores abans el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, just la vigília que expirés el termini pactat per Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero.

En la mateixa línia ja expressada pel conseller Antoni Castells, Montilla ha destacat que l'any acaba sense acord per l'exigència de la Generalitat. "De ben segur que ja fa temps que tindríem un acord si haguéssim rebaixat el nostre grau d'exigència. Però hauria estat un mal acord i una hipoteca per al nostre progrés. Ens hauríem equivocat i, a la vegada, hauríem fet un mal servei al país i als ciutadans i ciutadanes de Catalunya", ha indicat. El rebuig del president s'afegeix al de tots els partits catalans.

Montilla ha afegit que la negociació del finançament i la crisi econòmica "ens posen a prova" i reclamen "capacitat de sacrifici i solidaritat". Per això ha demanat que es torni a confiar "en els valors del treball, la tenacitat, el rigor, la creativitat i l'ambició" per afrontar una crisi "de la qual desconeixem la intensitat i la durada, però que sabem que no serà lleu ni cosa de pocs mesos".

Aprofitant l'avinentesa de gravar el discurs en un parc de bombers, el president català ha elogiat la tasca dels treballadors que permeten que el país continuï funcionant amb normalitat, com ara els bombers, els metges i els Mossos.
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut