Barcelona

Montilla serà proposat com a candidat a la presidència de la Generalitat a l'executiva del PSC de dilluns

José Montilla serà proposat oficialment aquest dilluns com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. Així ho ha confirmat el portaveu dels socialistes catalans. Miquel Iceta ha avançat que tant ell com altres membres de l'executiva del partit proposaran el nom de Mondilla. Iceta ha emplaçat Pasqual Maragall a "continuar ajudant" el PSC fent "campanya" en les autonòmiques a favor de Montilla. El portaveu del PSC veu en "Pepe Montilla", tal com l'ha anomenat Iceta, la persona ideal per "preservar el llegat de Maragall", tal com l'encara president català va sol·licitar als dirigents socialistes.

Actualitzat

Segons Miquel Iceta, Montilla sabrà encarar una "etapa de molta feina, amb gent a la qual mai ningú no li ha regalat res, que coneix la política des del punt de vista del ciutadà i de les administracions més pròximes a aquest". "Per tot plegat, molta gent pensem que Montilla és la persona més adequada. Tot el que ha fet a política s'ho ha guanyat, mai no li han regalat res", ha subratllat Iceta. A més, ha recordat que Montilla "ha guanyat totes les eleccions a les quals s'ha presentat", com a alcalde de Cornellà o candidat a les generals.

Un cop Iceta i altres "molts" membres de la direcció proposin Montilla com a candidat a la presidència de la Generalitat a la comissió executiva d'aquest dilluns, el partit obrirà la fase de presentació de candidatures, i tot apunta que serà un consell nacional a mitjans o finals de juliol l'encarregat de ratificar la designació de Montilla. Paral·lelament, el PSC ja ha iniciat el procés d'elaboració del seu programa electoral, que aprovarà en una conferència nacional de finals de setembre.

Aquest mateix mes i després de les vacances d'estiu, el PSC també té previst tancar la seva llista autonòmica al Parlament de Catalunya, sobre la qual Iceta no ha volgut donar detalls, però de la qual ha avançat que la vicepresidenta del partit, Manuela de Madre, "per descomptat" tindrà un lloc destacat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut