Barcelona

Montilla reconeix que amb la MAT els problemes elèctrics pel temporal haurien estat menors

La forta nevada de dilluns i les seves conseqüències han centrat la sessió de control del Parlament d'aquesta tarda. Els grups de l'oposició han criticat durament l'actuació del govern. El Partit Popular ha assegurat que el temporal de neu ha mostrat la descoordinació del tripartit i ha demanat la dimissió del conseller Saura. Convergència i Unió ha anat més enllà i ha afirmat que el país està de "potes enlaire". El president de la Generalitat, José Montilla, ha respost a les crítiques reiterant el seu suport a la gestió de Saura i ha reivindicat davant els seus socis del govern la necessitat de la línia de molt alta tensió (MAT) per garantir el subministrament a Girona.

Actualitzat
El president català, José Montilla, ha avalat la gestió del conseller d'Interior, Joan Saura, i del conjunt del govern davant l'"excepcional" temporal de neu, i ha reivindicat davant els socis del govern (ERC i ICV) la necessitat de la línia de molt alta tensió (MAT) per garantir el subministrament a Girona.

"La MAT que s'està construint no és l'única solució als problemes que hem viscut, però sense la MAT els problemes han estat més grans", ha afirmat Montilla davant la mirada de republicans i ecosocialistes, contraris a aquesta infraestructura. Tot seguit, Montilla ha afegit que "augmentar la xarxa és una necessitat, perquè Catalunya com a país no pot estar exclusivament condicionada per les demandes individuals; ens calen decisions de país col·lectives per fer front al futur".

El president català ha recordat que 24 hores després de la nevada tots els serveis públics ja estaven en funcionament, a excepció de l'electricitat, en mans de companyies privades, i ha subratllat que la nevada ha posat de manifest la "insuficient xarxa elèctrica" a les comarques de Girona, que són "pràcticament les úniques de tot Espanya que no tenen una línia de 400 kW que asseguri la garantia del servei elèctric".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut