Barcelona

Montilla proposa un pla per ajudar 20.000 treballadors de la construcció

El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha llançat aquest divendres una proposta per a la "reconversió integral" de 20.000 treballadors de la construcció a l'atur i amb baixa qualificació. Els treballadors cobrarien 200 euros mensuals durant els sis mesos en què farien formació i el cost total del pla seria de 100 milions d'euros. Montilla ha fet pública la proposta en l'acte de presentació de la xarxa de suport a la seva candidatura Sindicalistes Socialistes.

Actualitzat
El candidat del PSC ha assegurat que el seu partit no vol "aturats ni crònics ni marginals" i per aquest motiu ha elaborat aquesta proposta, destinada a persones més grans de 30 anys que faci més de sis mesos que estan a l'atur i amb un nivell d'estudis bàsics o inferiors.

El pla, anomenat "Un futur millor", preveu una entrevista inicial perquè la persona que es troba a l'atur pugui traçar un itinerari a llarg termini, una aula tutorial constructiva amb un seguiment en grup de 120 hores en sis mesos i una formació intensiva de 400 hores durant aquest període de temps.

Compara Mas amb Cameron

Durant l'acte, Montilla ha acusat el líder de CiU, Artur Mas, de "fugir de la crisi" i l'ha comparat amb el primer ministre britànic, David Cameron. Segons Montilla, Cameron va arribar al poder "prometent una administració més petita, més àgil i ara han fet la retallada pública més gran des de la Segona Guerra Mundial". El president de la Generalitat ha dit que a Espanya "hi ha grans seguidors de Thatcher i Cameron", entre els quals ha anomenat Mas i el líder del PP, Mariano Rajoy.

Davant de sindicalistes, Montilla s'ha definit com un "treballador de la política" i s'ha volgut diferenciar de Mas en aquest aspecte. Mentre acusava el candidat de CiU de tenir unes propostes econòmiques consistents a "tancar, fer fora i privatitzar", el candidat socialista ha dit als centenar d'assistents a l'acte que "sóc un dels vostres".

Crida a evitar "extremismes" com el Tea Party

El president de la Generalitat també ha advertit del risc que es reprodueixin a Catalunya "moviments extremistes i insolidaris" com el Tea Party nord-americà, alimentats per la crisi econòmica. Montilla ha reiterat que "no pactarà ni amb el PP ni amb partits independentistes" i ha insistit a criticar Mas per no haver-ho descartat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut