Barcelona

Montilla proclama que la crisi de les infraestructures necessita solucions i no manifestacions

Primer aniversari del govern de José Montilla al capdavant de la Generalitat. Abans que el president faci balanç d'aquest primer curs de legislatura, a primera hora del matí, als micròfons de Catalunya Ràdio, Montilla ha assegurat que la crisi de les infraestructures no necessita manifestacions, sinó treballar per resoldre les anomalies que afecten els ciutadans. El president de la Generalitat ha dit que respecta la convocatòria de dissabte de la Plataforma pel Dret a Decidir, però també hi veu motivacions que van més enllà de les infraestructures. En aquest sentit, ha dit que creu que Artur Mas instrumentalitza la convocatòria i li recorda que durant la Transició no es manifestava com ara fa pel fet de ser a l'oposició.

Actualitzat
La manifestació de dissabte a favor del dret a decidir sobre les infraestructures ha marcat les paraules dels partits polítics en les executives d'aquest dilluns. El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que no comparteix els objectius de la marxa i que, per aquest motiu, ni ell ni el PSC hi faran acte de presència. Montilla creu que "no és al carrer" on cal exigir les inversions en infraestructures que Catalunya es mereix.

José Montilla, però, també ha aprofitat per criticar Convergència i Unió i, en especial, el seu líder, Artur Mas. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Montilla ha subratllat que no ha "descobert la necessitat de lluitar per una societat més justa i per l'autogovern de Catalunya fa quatre dies, sinó quan era més jovenet", i ha retret que Mas no es manifestés en la Transició a favor de la recuperació de les llibertats democràtiques i sí, en canvi, "ara que és a l'oposició".

Un dels socis de govern de Montilla, ERC, ha respost de seguida el president de la Generalitat. El portaveu parlamentari dels republicans i candidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha retret a Montilla la seva "por de la democràcia" quan "nega el dret a decidir". Ridao ha qualificat el PSC de "partit de gestió i poca cosa més", que "ocupa un centre sense nord i sense més horitzó que el dia a dia" i ha lamentat que "a vegades sembla que algú té més por de la democràcia que s'expressa a les urnes que la que s'expressa amb les armes".

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat a Esquerra i ICV que no es barallin amb CiU per facilitar que la convocatòria sigui un "èxit". Per la seva banda, Josep Antoni Duran Lleida, ha remarcat que la manifestació és "a favor de Catalunya" i no es pot interpretar com "fer-li el joc al PP". El candidat de CiU al Congrés també ha demanat a republicans i ecosocialistes que facin un esforç per "convèncer el seu soci de govern", amb referència al PSC, perquè participi també en la manifestació.

Un altre dels que no assistiran a la marxa és el president del PPC, Daniel Sirera, que ho ha justificat perquè es tracta d'una "manifestació independentista". El líder dels populars catalans, que ha reconegut a TV3 que el PP va cometre "errors" cap al final de la segona legislatura d'Aznar, ha dit que els populars estan "al costat de les persones que pateixen els problemes de Rodalies", però que no participaran "en cap manifestació que sigui favorable a la independència de Catalunya".

Finalment, el portaveu d'IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha titllat d'"incoherent" el PSC per no haver volgut sumar-se a la manifestació. ICV-EUiA, que assistirà amb pancarta pròpia a la marxa amb l'objectiu de reivindicar que "davant del TGV, primer Rodalies", ha instat CiU a "demanar disculpes" perquè considera que "són part del problema havent oblidat durant anys el tren convencional".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut