José Montilla, aquest dimarts, a "Els matins" de TV3
José Montilla, aquest dimarts, a "Els matins" de TV3
Barcelona

Montilla: "Presentar Espanya com un país no democràtic és una solemne ximpleria"

En una entrevista a "Els matins" de TV3, el president Montilla ha acusat Puigdemont i els partits independentistes d'enganyar la gent

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha qualificat de "solemne ximpleria" presentar Espanya al món com un país no democràtic. El senador socialista s'ha referit d'aquesta manera a la possibilitat que Carles Puigdemont pugui demanar asil polític a Bèlgica. En declaracions a "Els matins" de TV3, Montilla ha dit que no tindria sentit actuar d'aquesta manera quan el PDeCAT ja ha afirmat que pensa anar a les eleccions del 21 de desembre:

 

"L'asil es demana quan en un país no hi ha garanties, no hi ha democràcia. ¿Com lligava ahir el fet que el seu partit digués que aniria a les eleccions, mentre Puigdemont anava cap a Bèlgica? I Esquerra Republicana també. (···) Aquesta és una altra ficció. És presentar Espanya com un país que no és democràtic, que és franquista. Això ho han fet, i hi ha col·laborat molta gent a dir aquesta solemne ximpleria. La democràcia espanyola té molts defectes, com totes les democràcies, però el que no es pot vendre és una cosa que no t'ho comprarà ningú, ni a Europa ni al món. Qui els ha enganyat?"

 

Montilla carrega contra l'actitud de Puigdemont i dels partits independentistes, i exigeix explicacions:

 

"Aquests senyors estan enganyant la gent, han enganyat la gent. On són ,ara? Per què no donen la cara? (···) Per què va preferir el 155 i va deixar que Rajoy convoqués les eleccions en comptes de fer-ho ell? Puigdemont ho ha d'explicar, i des d'aquí. Potser també els han enganyat a ells. Ho han d'explicar."

 

L'expresident de la Generalitat considera que és un fracàs del conjunt de les societats catalana i espanyola no haver estat capaços de trobar un camí "per resoldre els nostres problemes i trobar l'encaix de Catalunya a Espanya". Per Montilla, l'independentisme "és una opció legítima", si bé "ha portat el país a una divisió social sense precedents, a un declivi econòmic i a una erosió de les nostres institucions". Segons l'expresident, "les institucions han estat intervingudes perquè les persones que hi estaven al capdavant han trencat amb la legalitat".

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut