Vilassar

Montilla premiarà la mobilitat sostenible i segura amb descomptes als peatges

El PSC vol aplicar a tots els peatges de Catalunya una política descomptes que premiïn la conducció segura i sostenible. Les rebaixes serien acumulatives i els peatges podrien arribar a ser gratuïts. Pel cap de llista per Girona i Conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, aquestes mesures significarien la supressió del greuge històric.

Actualitzat
El Partit Socialista de Catalunya vol estendre a tots els peatges del país i, per tant, també a aquells que depenen del govern central com el de Martorell o La Roca a l'AP-7, una política de descomptes per diferents conceptes que sumats permetrien que els peatges siguin gratuïts. Per exemple: per ser usuaris habituals en trajectes curts, també per tenir un mínim de tres ocupants al cotxe i per tenir vehicles ecològics. Tot plegat, segons el candidat José Montilla, "un canvi de filosofia per bonificar i diferenciar el conductor per la seva contribució a la mobilitat sostenible i segura i no per la seva capacitat econòmica".

Aquesta iniciativa suposa estendre el model que aquesta setmana s'ha començat a aplicar al peatge de Vilassar, al Maresme, tal com ha recordat el cap de llista per Girona i Conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, que vol posar fi als desgreuges. Per Nadal aquestes mesures "significarien un canvi radical en l'orientació dels peatges a Catalunya, i la supressió del greuge històric".

Per Montilla això són propostes clares i no pas les que presenta CiU, que ha titllat de ser "buides de contingut".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut