Barcelona

Montilla nega que hi hagi discrepàncies al PSC i insisteix que ell és candidat perquè Maragall va renunciar a ser-ho

El màxim dirigent del PSC i encara ministre d'Indústria, José Montilla, ha negat, en declaracions a TV3, que hi hagi discrepàncies o crisi interna entre els socialistes catalans. Montilla ha volgut treure ferro al fet que Diana Garrigosa, esposa de Pasqual Maragall, hagi renunciat a ser militant del partit. Montilla ha assegurat que ell mateix va suggerir Clos per a la cartera d'Indústria pel seu bagatge polític i ha destacat el relleu generacional que representa Hereu.

Actualitzat

El candidat del PSC a la Generalitat, José Montilla, ha sortit al pas de les informacions que apunten que hi ha discrepàncies al si del PSC i ha comentat els articles crítics publicats a la premsa els últims dies pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el seu germà i secretari de govern, Ernest Maragall. Montilla s'ha referit a les declaracions públiques que va fer Maragall quan va anunciar la seva decisió de no repetir com a candidat: "Jo em remeto al que ha dit públicament. Ell no va ser candidat per raons que en el seu moment va explicar. Va dir que canviar de candidat tenia un risc, però que no canviar en comportava més. Ho va dir ell, no jo. Jo sóc candidat perquè ell va decidir no ser-ho."

Montilla ha insistit que "no hi ha mala maror al PSC". "Hi ha absoluta cohesió i unitat, com es va demostrar en el consell nacional del juliol, en què vaig ser nomenat candidat." En aquest context, el candidat del PSC a la Generalitat ha dit que no hauria de tenir tanta transcendència que l'esposa del president Maragall, Diana Garrigosa, s'hagi donat de baixa del partit, i ha volgut contraposar-ho amb el fet que en pocs dies 500 persones s'hi han donat d'alta.

Montilla també diu que no té cap sentit la crida que ha fet Artur Mas als maragallistes desencantats amb els socialistes catalans perquè votin CiU.

Pel que fa a la designació de Clos com el seu substitut al capdavant del Ministeri d'Indústria, Montilla ha explicat que ell mateix va proposar el seu nom i s'ha mostrat convençut de la seva capacitat per desenvolupar el càrrec amb èxit. L'encara ministre ha negat que amb aquesta decisió es vulgui desplaçar de la política activa Clos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut