Barcelona

Montilla: "He decidit deixar l'acta de diputat al Parlament de Catalunya"

El líder del PSC, José Montilla, ha decidit renunciar a l'acta de diputat i, per tant, a ser el líder de l'oposició al Parlament. Així ho ha anunciat Montilla després de reconèixer la dura derrota d'aquest diumenge a les eleccions, en què els socialistes catalans van encaixar el pitjor resultat de la seva història, en caure de 37 a 28 escons. El líder del PSC ja va anunciar diumenge que deixarà el lideratge del partit en el pròxim congrés, que no s'avançarà i serà a la tardor. A partir d'ara, el grup parlamentari del PSC el dirigirà Joaquim Nadal i Miquel Iceta en serà el portaveu.

Actualitzat
Montilla anuncia que deixa el Parlament. El líder dels socialistes catalans ha decidit renunciar a l'acta de diputat a la cambra catalana, i per tant no farà de líder de l'oposició. "Actuo per convicció, no m'amago mai i ara cal fer un pas al costat. Jo ajudaré en el que pugui", ha afirmat seguidament. Montilla ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després de la Comissió Executiva del PSC.

Canvis de Nadal i Iceta

L'encara líder dels socialistes catalans ha dit que a partir d'ara Joaquim Nadal serà l'encarregat de dirigir el grup parlamentari del PSC, mentre que Miquel Iceta passarà a ser-ne el portaveu.

D'altra banda, Montilla ha dit que el canvi en el lideratge del partit s'haurà de decidir a la tardor. El líder dels socialistes ha decidit no avançar el pròxim congrés, previst per després de l'estiu.

Procés de renovació obert

El PSC afronta la necessitat de canviar de lideratge i d'estratègia després de la dura derrota en els comicis del 28-N. Així ho ha reconegut Joaquim Nadal, cap de llista per Girona en unes declaracions per a "El matí de Catalunya Ràdio". Nadal ha admès que la renovació és ineludible, però ha indicat que el partit no buscarà candidat aprofundint en la dicotomia entre les dues ànimes del partit, la més catalanista i la més pròxima al PSOE.

"Si personalitzem i mantenim la dicotomia oberta, això acabarà sent la pedra a la sabata del partit dels socialistes de Catalunya", ha dit Joaquim Nadal sobre el procés de canvi de lideratge que el PSC afronta a partir d'ara, després que Montilla ha anunciat que deixarà el lideratge del partit en el pròxim congrés. Nadal ha insistit en el valor de la unitat: "Jo crec que l'accent recaurà en tots junts, sense poder prescindir de cap i tenint molt clar que Catalunya és una prioritat del PSC", ha valorat.

Iglesias: "Els companys de Catalunya han tingut una nit difícil"

Tot molt difícil. El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, s'ha referit a la nit electoral viscuda pels socialistes catalans admetent que "els companys de Catalunya han tingut una nit difícil" i han obtingut uns "resultats difícils".

En contraposició, Iglesias ha volgut minimitzar els resultats del PP, qualificant el seu avanç de "petit".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut