Barcelona

Montilla fixa sortir de la crisi com la "primera exigència de l'horitzó nacional de Catalunya"

En el missatge institucional de la Diada de l'11 de setembre, el president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que sortir de la crisi econòmica és "la primera exigència de l'horitzó nacional de Catalunya". Montilla ha afirmat que Catalunya "no vol ni pot ser un país del pessimisme" i que per això és important resoldre "els problemes que tenim plantejats i no que n'inventem de nous". El president de la Generalitat també s'ha dirigit als catalans per parlar de l'Estatut. En aquest sentit s'ha compromès a aplicar el text "en tota la seva amplitud" per donar resposta a les exigències de Catalunya.

Actualitzat
Com cada vigília de la Diada, el president de la Generalitat s'ha dirigit als catalans per tractar temes de l'actualitat que ens afecten de prop. En aquest sentit, Montilla s'ha referit a la crisi econòmica, de la qual ha dit que és la prioritat número u del seu govern. Però no només això. El president de la Generalitat ha fet una crida als ciutadans perquè també hi aportin el seu gra de sorra. "El darrer ha estat un any difícil per a moltes famílies, per a molts treballadors i treballadores, assalariats o autònoms, per a moltes empreses, per al conjunt de Catalunya", ha afirmat Montilla, i ha afegit que per això "ara cal l'esforç col·lectiu" i "que cadascú hi faci la seva aportació perquè el futur del país també depèn del que cadascú faci en al seva vida quotidiana".

Per Montilla Catalunya no es pot permetre ser pessimista, de manera que ha de resoldre els problemes que té i "no que n'inventem de nous". Cal "distingir el que és realment urgent, rellevant i necessari, del que pot esperar un moment millor".

"L'Estatut toparà amb resistències i incomprensions"

El president de la Generalitat també s'ha referit a l'Estatut, un text actualment en mans del Tribunal Constitucional. Montilla considera que "tots ens hem de sentir satisfets i legítimament orgullosos del resultat que hem obtingut" i ha afirmat que "res impedirà que convertim en fets la nostra voluntat d'autogovern". El president, però, és conscient que "el compliment de l'Estatut toparà amb resistències i incomprensions". 

Montilla ha assegurat també que "com a president de tots els catalans, estaré, com ara, al davant de la resposta institucional que calgui donar als reptes que se'ns plantegin".
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut