Barcelona

Montilla està convençut que l'empresa Nissan reorientarà l'ERO

El president de la Generalitat, José Montilla, creu que Nissan "reorientarà" l'expedient de regulació d'ocupació que preveu acomiadar 1.650 treballadors per tal que tingui "el mínim impacte possible" sobre l'ocupació. És el que ha dit després de reunir-se a París amb el president de Nissan, Carlos Ghosn. Segons Montilla, el president de l'empresa ha dit que aposta "a mitjà i llarg termini per a la planta de Barcelona" i que hi "té projectes de futur". Mentrestant, bona part dels treballadors de la planta de la Zona Franca han tallat aquest dimarts al matí i a la tarda la Ronda del Litoral a l'altura de Mercabarna. Les protestes han ocasionat cues de fins a tres quilòmetres.

Actualitzat
El cap de l'executiu català ha participat en l'habitual consell de govern del dimarts i a continuació s'ha reunit amb els líders dels dos principals sindicats catalans, Josep Maria Álvarez, de la UGT, i Joan Coscubiela, de Comissions Obreres, per informar-los de les gestions que faria a París.

Després de la reunió amb el president de Nissan, Montilla ha explicat que l'empresa té projectes de futur per a la planta de la Zona Franca. Segons li ha explicat Carlos Ghosn, "hi ha productes que poden substituir els actuals més enllà del 2012".

Continuen les manifestacions

Els treballadors de la marca japonesa, mentrestant, continuen les protestes. Prop de 1.200 persones han aprofitat l'aturada d'aquest dimarts a la planta de la Zona Franca per manifestar-se i tallar la Ronda del Litoral a l'altura de Mercabarna. Ho han fet cap a les 10 del matí i hi han tornat cap a dos quarts de 7 de la tarda.

La propera mobilització serà aquest dimecres al Passeig de Gràcia de Barcelona i hi participaran UGT, CCOO i el comitè d'empresa de Nissan.
Anar al contingut