Barcelona

Montilla equipara el traspàs de Rodalies amb el finançament

Crítiques del president de la Generalitat, José Montilla, a CiU pel menysteniment que creu que fa del traspàs de Rodalies firmat aquesta setmana. Montilla ha anat a l'estació de Sants hores abans que es faci efectiu el traspàs i ha assegurat que el traspàs de Rodalies i el nou finançament són els avenços més importants de l'any pel que fa al desenvolupament estatutari.

Actualitzat
José Montilla ha assegurat que el traspàs de Rodalies és la competència més important i complexa que ha assumit la Generalitat en els últims 15 anys, des que va començar el desplegament dels Mossos d'Esquadra. Montilla ha dit que tenim el traspàs que marca l'Estatut, tot i que hi hagi formacions -ha assegurat amb referència a Convergència i Unió- que no ho vulguin reconèixer.

"Malgrat això hi ha alguns que no volen admetre la realitat i de nou es neguen a reconèixer que aquest és un bon traspàs. Però qui regularà i ordenarà els serveis serà la Generalitat, qui determinarà la qualitat dels serveis serà la Generalitat, qui fixarà les tarifes serà la Generalitat, qui podrà establir les freqüències serà la Generalitat, qui farà les inspeccions, les sancions, qui programarà les millores és la Generalitat. En definitiva, qui en serà responsable és la Generalitat de Catalunya."

Montilla ha dit també que aquest 2009 s'han aconseguit dos avenços molt importants en el desenvolupament estatutari: el nou sistema de finançament i el traspàs de Rodalies.
Anar al contingut