Barcelona

Montilla diu que està disposat a dialogar amb el RACC i assegura que la mesura dels 80 km/h no és "surrealista"

El president català, José Montilla, ha acceptat "dialogar" amb el RACC davant les seves crítiques al decret de la Generalitat per limitar a 80 quilòmetres per hora la velocitat en la primera corona de Barcelona, però ha insistit en la seva aposta per aplicar mesures com aquestes per reduir la contaminació. En la seva intervenció a la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha pronunciat una conferència titulada "La Catalunya del futur: esforç, iniciativa empresarial i cohesió", Montilla ha estat interpel·lat directament pel president del RACC, Sebastià Salvador, també present a l'acte, que li ha demanat "flexibilitat a l'hora d'aplicar la mesura".

Actualitzat

Montilla ha rebutjat les crítiques i ha recordat que el conjunt de 73 mesures adoptades per reduir la contaminació no són "improvisades" ni "surrealistes", sinó que van en la línia del que fan altres països com Holanda o ciutats franceses com Estrasburg, que sovint apliquen normes més restrictives.

El president català ha acceptat la petició de diàleg del RACC, però ha deixat clar que "tots hem de fer esforços per reduir la contaminació per raons de salut i de la despesa econòmica que implica".

El govern català va aprovar el passat 10 de juliol un decret impulsat pel Departament de Medi Ambient que comportarà que a partir del pròxim mes de novembre es limiti la velocitat a un màxim de 80 quilòmetres per hora en la primera corona de Barcelona, amb l'objectiu de reduir la contaminació atmosfèrica.

El director de la Fundació RACC-Automòbil, Miquel Nadal, va carregar contra aquesta mesura, ja que considera que la reducció de la velocitat pot fins i tot en alguns casos augmentar la contaminació, fet que ha causat malestar en l'executiu català.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut