Barcelona

Montilla descarta el 24 d'octubre i deixa les eleccions pel novembre

El president de la Generalitat, José Montilla, ha decidit finalment descartar el 24 d'octubre com a data de les pròximes eleccions al Parlament, i se celebraran probablement a finals de novembre, segons han confirmat a TV3 fonts de la presidència de la Generalitat. Si Montilla es decidia pel 24 d'octubre, havia de firmar aquest dilluns el decret de convocatòria electoral, ja que la llei obliga a anunciar-lo amb almenys 54 dies d'antelació.

Actualitzat
Durant les últimes setmanes, totes les travesses indicaven que dues dates eren les que tindrien més probabilitats: el 24 d'octubre i el 28 de novembre. Finalment, però, Montilla ha descartat la primera. I ho ha fet el mateix dia que el líder de CiU, Artur Mas, ha demanat que els comicis se celebrin el 24 d'octubre. Mas ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha demanat eleccions "com més aviat millor".

En les últimes hores, però, havia pres força la possibilitat que els comicis fossin al novembre. El president de la Generalitat, José Montilla, entrevistat aquest dilluns a COM Ràdio, no ha desvelat la data dels comicis, però sí que ha indicat que encara queda molta feina a fer i que, per exemple, el rescat de l'Estatut es podria posar en marxa "en els pròxims mesos", cosa que feia indicar que al govern i al Parlament encara els queden setmanes de feina abans de dissoldre's.

El 24 d'octubre i el 28 de novembre eren les dates més probables perquè els altres diumenges estan ocupats amb diferents esdeveniments socials. El 31 d'octubre, per exemple, és poc recomanable, ja que és un diumenge abans d'un dia festiu, l'1 de novembre, i el pont en podria fer baixar la participació. El 7 de novembre quedaria descartat també per no fer coincidir la visita del Papa amb les eleccions ni amb la campanya electoral, i això faria que fossin inviables els comicis els dos caps de setmana següents. A més, el 20 de novembre, podria fer-se a Barcelona una cimera de la Unió pel Mediterrani.

Tot i que un seguit d'esdeveniments en condicionin el calendari, tampoc és descartable que Montilla faci una sorpresa i convoqui els comicis qualsevol diumenge abans del 16 de desembre, que és la data límit, sense tenir en compte els esdeveniments previstos. De fet, el 28 de novembre es juga el partit Barça-Madrid.

El Debat de Política General, pendent

La data de les eleccions condicions la celebració del Debat de Política General. La junta de portaveus del Parlament decidirà si es fa en els dies vinents. La cambra catalana ha previst dos plens després de les vacances. En qualsevol cas, el que se celebrarà és el que està convocat per al 22 i 23 de setembre. Si s'esgota la legislatura al màxim, llavors podria celebrar-se un ple més els dies 6 i 7 d'octubre.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut