Barcelona

Montilla demana perdó als ciutadans pels casos de corrupció i imposa un contracte de transparència als seus candidats

El PSC ha celebrat aquest dissabte la convenció municipal del partit amb el rerefons de l'"operació Pretòria". El president de la Generalitat, i primer secretari del PSC, ha tancat la trobada i s'ha referit a la importància que tenen els ajuntaments en la lluita contra la crisi. També ha parlat dels últims casos de corrupció i ha anunciat que el seu partit farà signar als càrrecs electes un contracte de servei públic amb la ciutadania. José Montilla també ha reconegut el mal que aquests casos han fet a la seva formació. Els alcaldes i regidors socialistes han aprovat una declaració que compromet el PSC amb la "tolerància zero" amb la corrupció.

Actualitzat
El PSC exigirà als seus militants candidats a ocupar un càrrec públic que firmin un contracte de transparència sobre els seus ingressos, patrimoni i gestió i en què es comprometin a evitar conductes que puguin ser titllades de corruptes. Ho ha anunciat el líder del partit i president de la Generalitat, José Montilla, al final de la convenció, que ha aplegat els alcaldes i regidors socialistes de tot Catalunya.

Es vol que el contracte estigui en vigor abans de la pròxima tardor, just quan s'han de celebrar les pròximes eleccions autonòmiques. En aquest text, que cada candidat firmarà de forma individual i en públic, s'hi hauran de declarar qüestions com els ingressos però també les funcions públiques o l'agenda de contactes. El contracte podrà ser consultat en qualsevol moment per qualsevol ciutadà.

El "cas Pretòria" ha planat en tota la jornada i el mateix Montilla ho ha verbalitzat reconeixent que "el mal sobre les sigles del PSC és greu i el mal sobre la nostra imatge també". Com a primer secretari del PSC, Montilla ha demanat disculpes a tothom, als votants i en especial als ciutadans de Santa Coloma. "Amb la mateixa humilitat amb la qual demano disculpes –ha continuat Montilla- també us dic amb tot l'orgull i tota la força que ni tots som iguals ni tots reaccionem igual".

La convenció municipalista ha aplegat 1.800 representants del PSC del món local, que han ovacionat amb força Antoni Fogué, que es preveu que sigui el nou alcalde de Santa Coloma de Gramenet.

Els alcaldes i regidors socialistes han aprovat una declaració que compromet el PSC amb la "toleràcia zero" amb la corrupció, demana confiança en la política i en els polítics, i rebutja la temptació d'actituds populistes.

El secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha apostat per continuar treballant per la regeneració democràtica, la transparència i el reforçament de la confiança en la política per acabar amb el "càncer de la democràcia", que és com considera l'alcalde de Barcelona la corrupció política.
Anar al contingut