Madrid

Montilla demana al PSOE "unitat, cohesió i lleialtat" després de l'anunci de Zapatero

"Unitat, cohesió i lleialtat" són els tres ingredients de la fórmula que el primer secretari del PSC, José Montilla, ha receptat als seus companys socialistes després de l'anunci de José Luis Rodríguez Zapatero de no tornar-se a presentar a les eleccions. Davant dels membres del comitè federal del PSOE, Montilla ha fet una crida a tancar files en el procés que s'obre fins a les eleccions generals del 2012. En una breu intervenció, Montilla ha assegurat que el PSC "respecta" tant la decisió que ha adoptat Zapatero com les seves raons.

Actualitzat
El secretari general del PSC, José Montilla, ha demanat als seus companys del PSOE unitat, lleialtat i cohesió "més que mai" després de la decisió de José Luis Rodríguez Zapatero de no presentar-se a la reelecció el 2012.

Montilla ha defensat el discurs oficial dels socialistes que ara toca centrar-se en la pròxima cita electoral. A parer seu, d'aquí al 22 de maig, quan se celebraran les eleccions autonòmiques a tretze comunitats i les municipals a tot el país, només s'ha de parlar d'aquests comicis i de les propostes socialistes. En aquest sentit, el secretari dels socialistes catalans no ha volgut pronunciar-se sobre la possibilitat que sigui la ministra de Defensa i membre del PSC, Carme Chacón, qui agafi el relleu de Zapatero, com apunten algunes travesses. "Ja hi haurà temps per intentar que el PSOE vagi a les eleccions del 2012 amb una oferta sòlida i integradora i la millor per guanyar el PP", ha assegurat.

Per Montilla, la polèmica dels últims mesos sobre la successió del cap de l'executiu "no ha estat edificant". Per això el dirigent català considera que el comitè federal d'avui "tanca una etapa d'incertesa" i de parlar d'unes eleccions que tindran lloc d'aquí a un any.

A banda de demanar al partit que se centri en les eleccions del 22 de maig, el socialista català ha recordat al govern que no pot permetre que res el desviï de l'agenda per garantir l'estabilitat institucional i tirar endavant les reformes contra la crisi.

Finalment, Montilla ha assegurat que entén les raons polítiques i personals de Zapatero i creu que, si el president del govern hagués decidit continuar, el comitè federal també li hauria donat el seu suport.

Hereu respecta una decisió que coneixia des de dilluns

L'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, ha manifestat el seu respecte per la decisió del president del govern espanyol i ha revelat que coneixia la notícia des del dilluns 28 de març. Zapatero li havia comunicat la seva renúncia a la reelecció quan es van reunir durant dues hores a La Moncloa.

Hereu coincideix amb els barons socialistes que el debat sobre la successió és ara "absolutament secundari" i demana al partit que garanteixi un govern estable per aconseguir la recuperació econòmica, i perquè a les eleccions municipals del 22 de maig es parli de les ciutats i dels problemes dels ciutadans.
Anar al contingut