Vigo

Montilla defensa l'austeritat dels comptes i Mas acusa el PSC d'haver obeït el PSOE

Els pressupostos aprovats aquest dimarts generen discrepàncies entre el govern i l'oposició. El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que són uns comptes que s'adapten a la situació econòmica actual. Pretenen "activar l'economia" i "atendre les persones més vulnerables" amb la intenció "d'aprofitar al màxim cada euro". El líder de CiU, Artur Mas, considera que es presenten des d'una "gran debilitat". Creu que el PSC ha renunciat a exigir al PSOE un nou finançament en els pressupostos de l'Estat, que van superar el primer tràmit al Congrés la setmana passada.

Actualitzat
Montilla ha explicat que els pressupostos compleixen les prioritats de la legislatura com, per exemple, fomentar la innovació, la recerca i la competitivitat de les empreses, donar suport a les persones i famílies que ho necessiten, i apostant per les polítiques socials.

El president de CiU, Artur Mas, ha recordat que la Generalitat ha aprovat els comptes catalans sense tenir un pacte sobre el nou finançament català, incomplint així els terminis previstos a l'Estatut. El líder nacionalista ha criticat l'"obediència cega" del PSC al PSOE i la "incapacitat" d'aquesta formació de defensar els interessos de Catalunya.

Per Mas, aquesta "debilitat" i "obediència cega" està "llastant de forma important els interessos i les necessitats del poble català". Mas també ha aprofitat per criticar el president del govern espanyol, i ha apuntat que José Luis Rodríguez Zapatero i el PSOE "estan més preocupats perquè els convidin a la cimera de Washington que per resoldre els problemes de l'economia real, i això crea desconfiança" entre els ciutadans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut