Barcelona

Montilla defensa la solvència de les caixes mentre que Puigcercós els exigeix responsabilitats

El president de la Generalitat considera que els bancs i caixes catalans surten reforçats de les proves de solvència. En canvi, el president d'Esquerra Republicana considera que les caixes que han suspès han d'assumir responsabilitats. Les catalanes Unnim i la fusió de Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona no van superar les proves de resistència de la banca europea.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que els tests de resistència fets als bancs i caixes europeus demostren que les caixes catalanes són "solvents" i que, malgrat que alguna de les caixes sigui "al final" -com és el cas de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona, Caixa Manresa i Unnim-, això no vol dir que "no siguin solvents". De fet, Montilla assegura que les proves avalen que són "solvents" fins i tot en el pitjor dels escenaris, cosa que és "motiu de satisfacció".

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha explicat que les proves de resistència de la banca europea constaten que la culpa del suspens d'Unnim i Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa és d'"alguns equips directius" d'aquestes caixes, als quals acusa de "poca responsabilitat" amb un "bé comú" com són les caixes d'estalvi.

El líder republicà ha insistit en el fet que aquests "equips directius" de les caixes que no han superat la prova de resistència de la banca europea no "donaven compte de gairebé res" i duen a terme "irresponsabilitats" en moments de creixement del sector immobiliari. Així, ha demanat que es depurin responsabilitats, ja que les caixes d'estalvi són un "bé de tots" i requereixen una "implicació territorial".
Anar al contingut