Barcelona

Montilla defensa la serietat del govern d'entesa enfront dels que "construeixen cases grans on no vol viure ningú"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha volgut refermar la confiança en els socis de govern després de la seva trobada de divendres amb la cúpula d'Unió Democràtica. En el consell nacional del PSC, que se celebra aquest dissabte a Barcelona, José Montilla ha fet balanç dels dos anys de l'executiu d'entesa amb unes conclusions satisfactòries que, segons diu, omplen d'orgull el PSC i la ciutadania. També ha tingut paraules per al líder de l'oposició, a qui s'ha referit dient que alguns "construeixen cases grans on no vol viure ningú".

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat els èxits del segon tripartit i s'ha presentat a ell mateix i el govern català com una garantia de seriositat davant la "política espectacle" que atribueix al líder de l'oposició, Artur Mas.

Montilla ha dit que "els polítics seriosos som els que ens hem de dedicar a governar el país", i ha afegit que mentrestant "altres construeixen cases grans en les quals ningú no hi vol viure, perquè seria com viure en un vaixell que no té rumb ni patró", en al·lusió al projecte de la Casa Gran del Catalanisme promogut per Artur Mas.

El líder del PSC ha pronunciat aquestes paraules en el consell nacional del PSC, reunit aquest dissabte a Barcelona, on també ha tingut paraules de complicitat per als seus socis de govern. Els ha anomenat "companys" d'un govern responsable i decidit, unes paraules que tenen un valor especial unes hores després de la trobada de Montilla amb Duran i Lleida a la seu d'Unió.

El president de la Generalitat també s'ha referit a la seva reunió amb Zapatero, que va donar instruccions perquè s'acceleressin les negociacions sobre el nou model de finançament català. Montilla ha declarat que és compatible amb la crisi econòmica, una crisi que ha dit que comportarà més acomiadaments. Davant aquesta situació, ha receptat "feina, no alarmisme"

Montilla ha defensat els èxits del govern d'entesa en contraposició a l'etapa de govern de CiU. El president de la Generalitat, que fa uns dies va ser criticat per Pujol, ha dit que "és clar que en 23 anys es van fer moltes coses, però aquest govern fa molt més pels ciutadans".
Anar al contingut