Barcelona

Montilla defensa el procés d'elecció del presidenciable del PSC davant les crítiques de Maragall per la falta de participació

El primer secretari del PSC, José Montilla, i pròxim candidat a les eleccions al Parlament, s'ha mostrat en desacord amb les paraules del president Maragall, que va qüestionar el seu procés de designació. Montilla també ha reconegut que si Maragall hagués acceptat ser el candidat ell no s'hi hagués presentat. El ministre ha afegit que abandonarà la seva cartera després de l'estiu.

Actualitzat

En una entrevista a Catalunya Ràdio, José Montilla ha defensat la "participació, transparència i democràcia interna" del procés de designació del candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, al marge de les reticències manifestades pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall. L'encara ministre d'Indústria ha rebutjat entrar a comparar el procés que s'està duent a terme al PSC amb el que es va obrir al PSOE per a la designació del seu secretari general, José Luis Rodríguez Zapatero. Montilla, a més, ha insistit que el procés actual és el mateix que es va seguir el 2003 per designar Pasqual Maragall.

Montilla ha afegit que compta amb el suport del president de la Generalitat per impulsar la seva candidatura i ha explicat que quan Maragall li va comunicar la seva decisió de no optar a la reelecció i li va preguntar a ell si es veia candidat, la seva resposta va ser "sí, si tinc el teu suport". "Mai seria candidat en contra de la seva voluntat i menys competint amb ell", ha afegit.

El primer secretari del PSC no ha volgut desvelar els detalls sobre la que serà la llista electoral del partit, però ha avançat que mantindrà l'aposta per la paritat. Però més enllà del canvi de cares en la candidatura del PSC, Montilla creu que davant la pròxima convocatòria electoral, també "s'ha de retocar un projecte polític, confeccionar una candidatura a l'altura de les circumstàncies, s'ha de fer un programa i propostes que donin resposta a les necessitats de la ciutadania". I és que al seu parer, la seva candidatura evidencia que "estem davant un nou cicle" que "necessita noves propostes, nous equips i nous reptes".

I aquesta és la prioritat de Montilla, més enllà de pensar a revalidar pactes o a preparar-ne de nous: "Estic per guanyar les eleccions, no pensant a reeditar pactes ni en política d'aliances". El ministre d'Indústria ha evitat referir-se a una reedició del tripartit, però ha recordat que "estem en un sistema parlamentari i no presidencialista, per la qual cosa, ha de governar el que tingui majoria suficient". L'objectiu del PSC, ha afegit, és guanyar amb el marge suficient per aplicar el seu programa "amb les menys hipoteques possibles".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut