Madrid

Montilla creu que el nou finançament ha tingut "molt bona acollida" a Catalunya, i considera que "està bé el que acaba bé"

Pel president de la Generalitat l'acord sobre el finançament ha servit per reconduir la relació entre el PSC i el govern del PSOE, que segons els socialistes catalans la llarga negociació estava posant a prova. L'escenificació d'aquesta sintonia recuperada entre socialistes s'ha fet a Madrid, en la reunió del consell territorial del partit, on s'han tornat a veure junts i satisfets José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla. Una satisfacció que Montilla ha verbalitzat amb un "està bé el que acaba bé", parafrasejant l'exministra de Foment quan va inaugurar l'arribada de l'AVE a Barcelona.

Actualitzat
És el primer cop que Montilla assisteix al consell territorial del PSOE com a president de la Generalitat. La seva presència serveix per escenificar la millora de les relacions entre els presidents català i espanyol després de l'acord sobre el model de finançament. Unes hores abans Montilla va agrair la generositat que segons ell ha mostrat Zapatero en la negociació, i durant la reunió també ha agraït a la ministra Salgado i a la resta de presidents autonòmics -inclosos els del PP- el seu esforç durant la negociació d'aquest acord.

En la seva intervenció al consell territorial del partit, Montilla ha destacat que la negociació de la reforma del finançament autonòmic ha estat un procés "molt difícil" però que "està bé si acaba bé". Ha mostrat la seva coincidència amb Zapatero a ressaltar que les comunitats autònomes són part de l'Estat, i ha subratllat que el model ha tingut "molt bona acollida" a Catalunya. Zapatero ha dit que amb aquest nou model ara es construeix "l'autèntic" estat de les autonomies, i s'ha mostrat "orgullós" de la coordinació que hi va haver entre el govern i el partit en tot el procés de negociació per al nou model, a més de recalcar que tots han treballat per "millorar els serveis públics als ciutadans".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut