Barcelona

Montilla considera que hi ha un excés de prejubilacions en el context actual de crisi

El president de la Generalitat, José Montilla, considera que hi ha un excés de prejubilacions. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Montilla s'ha sumat a les veus que qüestionen la conveniència de les prejubilacions en un moment de crisi, d'atur i de dèficit públic disparat i ha considerat que n'hi ha hagut un abús. Ara bé, sobre el futur de les pensions, Montilla no s'ha mullat sobre si l'edat de jubilació ha de ser als 67 anys. Montilla també ha acusat CiU de no estar interessada en la nova llei electoral i de no posar les coses fàcils perquè tiri endavant.

Actualitzat
"Té sentit que hi hagi tanta gent que es prejubili abans dels 60 anys? Té sentit amb l'atur que tenim i amb el problema que tindrem de sostenibilitat del sistema a mitjà i llarg termini?", s'ha preguntat retòricament Montilla en referència al debat que s'ha aixecat aquesta setmana al voltant de les propostes de l'executiu central.

Sobre la complicada situació que passa l'economia espanyola, el president de la Generalitat ha sortit en defensa de les maneres de fer del govern espanyol. Diu que si Zapatero va més lent prenent mesures és perquè és més dialogant que quan Aznar es va trobar en la mateixa situació. "L'estil de governar és molt diferent, no és el del 'decretazo'", ha dit Montilla en comparar les maneres de Zapatero i Aznar.

Montilla també ha acusat CiU de no estar interessada en la nova llei electoral i de no posar les coses fàcils perquè tiri endavant.
Anar al contingut